MUP-a HNŽ sprovodi operativnu akciju na suzbijanju problema prosjačenja

teroristički napad, teroristi, MUP HNŽ, Mostar, teroristi, teroristički napad, pedofilija, pedofili, Policijski dužnosnici, policija, MUP HNŽ, HNŽ, policija, HNŽ, MUP HNŽ, MUP HNŽ, izvješće, Mostar, krađa navika, MUP HNŽ, Mostar, krađa navika, MUP HNŽ, MUP HNŽ, prometne nezgode, Mostar, provala, MUP HNŽ, akcija, MUP HNŽ, oglas, MUP HNŽ, Nova godina
...mjera na suzbijanju problema prosjačenja, rada djece na ulici i drugim prometnim mjestima, te suzbijanje i sankcioniranje nelegalne trgovine na javnim površinama.

Početkom turističke sezone na ulicama grad Mostara kao i na ostalim područjima HNŽ povećava se broj prosjaka, koje organizirano dovode iz cijele BiH, pa i šire regije. Prosjačenje, džeparenje i druge devijantne radnje najviše se događaju u turističkim središtima.

Policijski službenici zajedno sa uposlenicima Centra za socijalni rad Grada Mostara i ostalim centrima naše županije, preventivno djeluju na suzbijanju prosjačenja, jer se većinom radi o maloljetnim osobama.

Nelegalna trgovina prehrambenih i tekstilnih proizvoda na javnim površinama policijski službenici će sankcionirati prema važećim propisima. Akcija suzbijanja nelegalne trgovine na javnim gradskim površinama provodit će se u kontinuitetu.

Kriminalistički inspektori MUP-a HNŽ u ovoj akciji u kontinuitetu rade na suzbijanju i prevenciji kaznenih djela krađe i džeparenja, te na otkrivanju i privođenju osoba koje organiziraju prosjačenje i druge nezakonite radnje.