Mostarski karneval okupio sve generacije građana pod kojekakvim maskama

Mostarski karneval, maškare
Voditeljica i koreografkinja Mostarskih mažoretkinja Anja Puhalo ističe da mostarske mažoretkinje već dugi niz godina organiziraj karneval u Mostaru, te barem na jedan dan pretvore grad na Neretvi u jedan karnevalski grad.

„Drago nam je da se svake godine pojavljuje sve više zainteresiranih mladih da se pridruže našoj povorci. Naravno mostarske mažoretkinje kao nositeljice cijelog ovog projekta svake godine su namaskirane u jednu tematsku masku", kaže Puhalo.

Ove godine kako pojašnjava, riječ je o Harry Potteru , tako da je svaka od skupina maskirana u jednog od likova iz poznate knjige i filma Harry Potter.

Uz mostarske mažoretkinje karnevalskoj povorci pridružili su se i mališani iz mostarskih škola i vrtića.

„Što se tiče vrtića ove godine imamo jako veliki odaziv. Imamo mališane iz vrtića Radobolja, Kuće od kamena, Mrvice, Dječjeg vrtića Sv. Josip, a tu su i učenici osnovne škole Ilići koji se tradicionalne svake godine pridruže našoj povorci", kaže Puhalo.

Uvijek je karakteristično kako ističe da se da se povorci pridruže i brojni građani Mostara koji tradicionalno svojim maskama bogate raznolikost veselih likova na ulicama Mostara.

Karneval je vrijeme kad se zaboravljaju sve brige, pa je ovaj dan poseban za sve generacije kako sudionike karnevalske povorke, tako i one koji su samo promatrači vesele likovi iz popularnih knjiga i filmova.

Povorka pod maskama krenula je od Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, prema zgradi Spajalica, te Ulicom Kralja Tomislava (Avenija) do zgrade Mostarka, od kuda nastavljaju putanju splitskom ulicom, prema bivšoj kirurgiji, pa natrag prema gradskog šetnici gdje se nastavlja druženje uz tradicionalne krafne veseli duh i fotografiranje.

autor:pogled.ba

foto:hercegovina.info