FOTO  Mostarci posadili platane uz rijeku Radobolju

Sadnja platana uz Radobolju
Facebook/Zajedno za Trimušu

Građanska incijativa "Zajedno za Trimušu" posladila je desetak novih platana uz rijeku Radobolju, a najavili su nastavak obnove živog svijeta šume te će ubrzo početi sa pošumljavanjem Trimuše sadnjom borova.

Do sada su tijekom velike ljetne akcije čistili korita rijeke, obnovili klupice, čistili šetnicu te obnovili rasvjetna tijela.

"U suradnji s višim suradnikom za zelene površine Grada Mostara Bojanom Spasojevićem, Građanska Inicijativa organizirala je sadnju platana uz rijeku Radobolju na šetnici Bare. Ovo je ujedno i nastavak aktivnosti koje Incijativa provodi na prostoru uz Radobolju. Treba istaknuti da je sadnja platana uvod u skorašnju sadnju borova na lokaciji park šume Trimuša čime će se udahnuti novi život plućima našega Grada. Drago nam je vidjeti da su ljudi prepoznali vrijedni rad članova Incijative i da Trimuša svakim danom postaje mjestom sve veće posjete sugrađana, što nam daje dodatni motiv u nastavku borbe za ovu lokaciju koju želimo pretvoriti u najljepše mjesto u Gradu. Mjesto sigurnog, ugodnog boravka, za sportaše, rekreativce, obitelji s djecom istaknuo je za hercegovina.info predsjednik Građanske Incijative Darko Karačić.