Mostar: Uručene nagrade najboljim studentima u FBiH

Mostar: Uručene nagrade najboljim studentima u FBiH
Ministrica Dilberović kazala je u izjavi za medije kako joj je bilo posebno zadovoljstvo i čast danas zasluženo nagraditi 71 studenta.

To nisu studenti koji su imali samo odličan uspjeh i visok prosjek, to su vrlo talentirani, svestrani ljudi, angažirani u različitim vidovima društvene djelatnosti, dakle izgrađene individue, čestiti građani BiH, kazala je Dilberović.

Naglasila je kako je sada veliko pitanje hoće li oni otići ili ostati u Bosni i Hercegovini.

To pitanje će uvijek zasjeniti ovu današnju manifestaciju, ali ja duboko vjerujem u BiH i u one koji će doći nakon mene. Nemojmo govoriti da BiH nema pameti, da nema entuzijazam, ali svi zajedno moramo raditi na tome da im pružimo najnormalnije uvjete da se dokažu u svojoj zemlji i ovdje zarađuju svoj kruh, istaknula je ministrica.

Ocijenila je kako se njezina osobna viđenja napretka jedne države uglavnom temelje na kvalitetnom visokom obrazovanju, znanosti i popularizaciji znanosti. Studentica na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru Nina Lončar kazala je kako joj ova nagrada puno znači.

Ovo je već druga godina za redom da dobivam federalnu nagradu za najboljeg studenta i ovo danas je veliki događaj za mene i sve prisutne kolege. Smatram da nema većeg priznanja i mislim da je zapravo najveća čast dobiti pohvalu na razini cijele Federacije BiH, istaknula je Lončar.

Student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Kenan Kadić smatra kako je ovaj događaj jedno veliko nagrađivanje marljivog rada i ustrajnosti.

Ovo je također i nagrađivanje želje da se u ovoj zemlji naprave promjene i da se meni i ostalim studentima da poticaj da ostanemo u BiH i da ne pratimo trend odlaska iz ove zemlje, naglasio je Kadić.

Ovaj je događaj organiziralo Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, a studente su nominirali fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH - sveučilišta u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću, te Univerzitet "Džemal Bijedić" Mostar i Sveučilište u Mostaru.

(Fena)