Mostar: Svečano obilježen početak nove akademske 2017./2018. godine

Sveučilište Mostar, dr. sc. Zoran Tomić
...prve godine na svečanom obilježavanju početka nove akademske 2017./2018. godine. Prigodna svečanost održana je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Brucoše, kojih je ove akademske godine upisano otprilike dvije tisuće, pozdravio je rektor Tomić istaknuvši kako se programi Sveučilišta prilagođavaju studentima da bi usvojili kompetencije, znanja i vještine potrebne, ne za zavode za zapošljavanje, nego za tržište rada.

„Svi ste vi lučonoše znanja - nekog boljeg, pravednijeg i naprednijeg društva u kojem integrirano Sveučilište ima stratešku ulogu", naglasio je rektor Tomić.

Osobna iskustva iz studentskog života podijelio je u svom govoru predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić poručivši studentima da se maksimalno aktiviraju težeći izvrsnosti.

„Iz iskustva mogu reći da je poslodavcima najvažnije da ste bili dobar i aktivan student koji ima bogat i popunjen životopis", dodao je Džoić.

Brucoši prepuni entuzijazma kazali su kako imaju velika očekivanja.

„Nadam se kako ću na fakultetu steći potrebno znanje i vještine koje će mi pomoći da se po završetku studija zaposlim i radim ono što me zanima", izjavila je studentica prve godine predškolskog odgoja Antonija Milatić.

Sveučilište u Mostaru jedino je javno sveučilište na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini. Sastoji se od deset fakulteta, jedne akademije i brojnih znanstvenih instituta.

Gabrijela Arapović/Antonija Kolakušić

Treci.ba