MOSTAR Studenti zapalili svijeće i položili vijenac na spomen ploču poginulim studentima iz Slavonije

studenti, vijenci , svijeće, tuga

Povodom sjećanja na poginule studente, izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru u sastavu pomoćnice rektora za studente prof. dr. sc. Vesne Kazazić, pomoćnice dekana za studente Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti doc. dr. sc. Antea Čilić, predsjednika Studentskog zbora Željko Perković i predsjednice studenata Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Nina Lončar, zapalilo je svijeće i položilo vijenac na spomen ploču poginulim studentima.

studenti,vijenci ,svijeće,tuga

Napominjemo, prije točno četiri godine na ovaj dan, 19. prosinca 2015. godine oko 10h ujutro vozilo hrvatskih registarskih tablica sletjelo je s magistralne ceste M-17 kod mosta Bijela između Mostara i Jablanice te završilo u rijeci Neretvi. Tuga se uvukla u stanovnike Slavonije nakon što je odjeknula vijest kako su na putu kući iz Mostara život izgubili studenti Tena Vračević (20) iz Trnave, Domagoj Roso (21) iz Đakova, Antonija Šarić (22) iz Komletinaca i Vjekoslav Božanović (24) iz Donjeg Novog Sela, nedaleko od Nijemaca. Slijetanje automobila u Neretvu uspio je preživjeti 21-godišnji Đakovčanin Stjepan Bošković. Tena Vračević studirala je na Filozofskom fakultetu, Domagoj Roso bio je na drugoj godini Agronomskog fakulteta, a Antonija Šarić, studentica Fakulteta za zdravstvene studije bila je u vezi s Vjekoslavom Božanovićem, studentom na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

Višegodišnji profesori kazali su kako ne pamte da se ovolika tragedija ikada dogodila u povijesti Sveučilišta u Mostaru. Bio je to i ostao gubitak, velika rana koja teško da će ikada zarasti. Kroz misli i molitvu ostaje vječna uspomena na naše studente.