FOTO  Mostar: Stanari zahtijevaju uklanjanje, Azinović ne odustaje od projekta

zgrada avenija

Ispoštovati odluke Uz brojne dosadašnje presude, rješenja o zabrani gradnje i uklanjaju stanari i dalje pokušavaju na razne načine zaustaviti gradnju zgrade koja, kako tvrde, zatvara prilaz za 246 stanova te otvore i prozore u susjednim zgradama, piše Dnevni avaz.

Stanari navode da se zgrada gradi bespravno te da posjeduju na desetke rješenja inspekcije o zabrani gradnje i uklanjanju, kao i presudu suda kojom je poništeno odobrenje gradnje te predmet vraćen na ponovni postupak.

- Investitor tvrdi da je s gradnjom počeo 1999. godine, što nije točno jer je sve počelo lani. Također navodi da smo mi imali priliku da se žalimo na javnim raspravama koje nisu održane, što se može i provjeriti. Osuđen je zbog krivotvorenja dokumenata potrebnih za gradnju. Sve do sada je izgrađeno na kriminalan način jer nema dozvola i stoga tražimo uklanjanje. Mi od toga nećemo odustati i tražimo da se ispoštuju ranije odluke - navode stanari.

S druge strane, Azinović ističe da posjeduje sve potrebne dokumente i da nastavlja s gradnjom. Tvrdi da je Gradu platio sve obveze i uložio milijun KM u izgradnju i da neće odustati od ovog projekta.

Potvrda odvjetnika

- Imam odobrenje za građenje, no oni su se žalili na njega. Posjedujem sve potrebne dokumente,a sud će na kraju reći tko je u pravu, a tko nije. Oni govore da im zatvaram otvore i prilaze, što nije točno. Tvrdim da imam sve potkrijepljeno dokumentima još od 1999. godine, a to mogu potvrditi i moji odvjetnici - kazao je Azinović.

Služba: Gradilište zatvoreno

Iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara ističu da su zaprimili presudu Županijskog suda Mostar kojom se poništava rješenje tuženog Ministarstva građenja i rješenje odobrenja za građenje Odjela za urbanizam od 24. prosinca 2013. godine.

- U ponovnom postupku investitor je 29. svibnja 2015. ishodio odobrenje za građenje, koje nije postalo pravosnažno. Izvršeni su inspekcijski pregledi te je konstatovano da su radovi nastavljeni. Zapisnički su 18. kolovoza obustavljeni na licu mjesta, a gradilište je potom zatvoreno. Dana 1. rujna je u ponovnom postupku doneseno rješenje o uklanjanju radova izvedenih nakon obustave radova - navode iz Službe.