FOTO  Mostar se probudio prekriven dimom i uz miris paljevine

Na lokalitetu Rujišta sjeverno od Mostara požar se ponovno rasplamsao i on ne može biti ugašen bez kiše, kazao je u izjavi za Fenu zapovjednik Vatrogasne postrojbe Mostar Petar Jurić.

Po njegovim riječima, vatrogasci su se tijekom noći borili s vatrom kako ona ne bi došla do stambenih objekata koji se nalaze na Rujištu. Situacija je izrazito teška i čeka se pomoć helikopter Ruske Federacije.

Jutros se Mostar probudio obavijem debelim oblakom dima. Strujanje zraka je spustilo dim u mostarsku kotlinu. Primjetna je uznemirenost građana zbog oblaka dima koji je okružio grad, a koji je toliko gust da se iz centra grada ne vide okolna brda.

Ovo može ugasiti samo kiša. Počne li padat večeras, uzet ćemo bubnjeve i slavit cijelu noć, kaže ironično za Večernji list jedan mostarski vatrogasac.

Helikopter Oružanih snaga BiH od jutros gasi požar na području Boračkog jezera kod Konjica, a nastoji se spriječiti širenje vatrene stihije prema požarištima na Rujištu.

Zapovjednik Vatrogasne jedinice Konjic Zdravko Knežević rekao je da helikopter odlično obavlja posao, iako ima otežanu vidljivost, jer se nad Boračkim jezerom spustio gust dim.

On je dodao da bi helikopter, koji nosi 2.500 litara vode, trebao biti angažiran i u posljepodnevnim satima, ako za to bude potrebe.

Još uvijek se čeka dolazak ruskog helikoptera koji će biti razmješten na gašenje požara na lokalitetu Mostara i Konjica.

dnevnik.ba/hercegovina.info