Mostar od danas bez smeća na ulicama?

smeće

Danas ističe rok u kojem bi radnici Komosa trebali sami ukloniti kamione kojima blokiraju prilaz deponiju Uborak. Ako se to ne dogodi, nadležna inspekcija će danas zatražiti intervenciju policije kako bi se uklonila blokada. - Mi smo uklonili kamione s prometnica i tako obavili svoj dio posla. Ako nadležna inspekcija zatraži od nas da interveniramo u krugu deponija, mi ćemo to i učiniti - rekao nam je jučer načelnik Policijske uprave Mostar Draženko Miletić, piše Večernji list.

U mostarskoj Gradskoj upravi su nam rekli kako će danas zatražiti intervenciju policije u krugu deponija Uborak ako radnici Komosa sami ne uklone kamione. - Intervencija će sigurno biti zatražena od nadležne inspekcije. Još jednom ponavljamo kako je ovakav način ponašanja neprihvatljiv. Gradska uprava nije adresa za rješavanje problema Komosa - rekli su nam u mostarskoj Gradskoj upravi.

Već danima radnici Komosa onemogućavaju odlaganje otpada iz cijele Hercegovine na deponij Uborak. Svi gradovi u Hercegovini su u velikim problemima zbog ovoga stanja. -Telefoni nam zvone svake minute, ali stanje je za sada još uvijek nepromijenjeno te razmišljamo što dalje. Do sada smo intervenirali po gradu, tako da se čak i ne primijeti da je došlo do zastoja u odvoženju otpada, kazao je direktor JKP Čistoća Široki Brijeg Vlado Zeljko. - Sačekat ćemo još nekoliko dana da vidimo hoće li se razriješiti blokada, ili ćemo morati voziti otpad prema nekim udaljenijim deponijima - dodao je Zeljko.

Slično stanje je i u ostalim hercegovačkim općinama. Kako su nam rekli u tvrtki ALBA, za sada rješavaju probleme tako što svoje kamione usmjeravaju prema Sarajevu i Zenici. - Sve ćemo učiniti da naši klijenti ne budu žrtve ovakvog stanja. Ljudi redovito plaćaju odvoz otpada i nemaju razloga trpjeti - rekli su nam u ALBA-i. Na ulicama Mostara već su danima primjetne velike količine otpada jer Parkovi nemaju lokaciju na koju bi odvozili otpad. Samo se možemo nadati kako će problem danas biti riješen, te kako će policija ukloniti blokadu Uborka.