Mostar: Nema predaje! - novinari nastavljaju štrajk

htv mostar, radio hb, radio herceg bosna

Predsjedniku Upravnog odbora HRT-a d.o.o. Mostar Frani Ljubiću, poručili su kako su oni pošteni ljudi i profesionalci, a da nisu, kako je Ljubić naveo, politički instruirani.

Podsjetimo, Ljubić je izjavio da su prosvjedi koje su zaposlenici do sada organizirali, ispolitizirani i instruirani.

- Mi nismo dio aktualnog političkog establishmenta, nego smo samo žrtve političkih prolaznika koji se politikom žele obogatiti, a ne raditi u interesu naroda koji ih je birao i dao im mandat. Istima također poručujemo da mi nismo prolaznici na medijskoj sceni, nego ćemo, zajedno s našim narodom, dijeliti sudbinu malog čovjeka, biti u njegovoj službi i ostati dostojanstveni do kraja -  naveli su iz sindikata. Iako su dobili obećanja da će biti riješeno pitanje pravnog statusa te medijske kuće, zaposlenici su najavili nastavak svoje borbe.

- Budući da se od obećanja ne živi, a poučeni dosadašnjim brojnim obećanjima, djelatnici Hercegovačke televizije i Radiopostaje Mostar nastavit će s prosvjedima do ispunjenja zahtjeva - poručili su iz sindikata.

Ujedno su zahvalili slušateljima, gledateljima, kolegama, prijateljima, suradnicima, predstavnicima udruga stradalnika Domovinskog rata, studentima, sindikalcima, prosvjetarima i učenicima na pruženoj potpori.

SD