Mostar: Natječaj za UWC stipendije u BiH

stipendija, stipendije, UWC, UWC Mostar
Natječaj je namijenjen učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH, a dodijelit će se ukupno 28 stipendija. Puna UWC stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu Međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma Programme, IB DP) uključujući troškove smještaja, prehrane, udžbenika i školskog pribora.

Aplikacije se primaju do 20. veljače 2017.

Nakon provedene selekcije najuspješnijim kandidatima će biti dodijeljeno 22 stipendija za pohađanje UWC Mostar, po jedna puna stipendija za UWC Adriatic (Italija), UWC Changshu China (Kina),UWC Robert Bosch (Njemačka), te po jedna parcijalna stipendija za UWC Li Poi Chun (Hong Kong), UWC USA (SAD) i UWC Dilijan (Armenija).

UWC traži učenike koji su društveno zreli i moralno odgovorni, a pogodan kandidat je učenik koji u školi postiže minimalno vrlo dobar uspjeh i ima široko polje vannastavnih interesa. Bitne osobine uključuju sposobnost tolerancije prema fundamentalno drugačijim mišljenjima i stavovima, a iskustvo je pokazalo da su tijekom izbora najuspješniji oni učenici koji dolaze s jasnom slikom o ciljevima UWC pokreta i jakim ličnim motivom da im doprinesu.

Nakon sticanja IB DP diplome, učenicima UWC koledža nudi se široki spektar stipendija za sveučilišta u inozemstvu, a tijekom školovanja osigurano im je i sveučilišno  savjetovanje.

Za sve informacije i aplikacije posjetite www.uwcmostar.ba