MOSTAR Muškarac testiran na koronavirus, nalaz negativan

SKB Mostar - Sveučilišna klinička bolnica Mostar
hercegovina.info

U Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar jutros je primljen 57-godišnji muškarac zbog sumnje na koronavirus.

Osoba je ranije boravila u Italiji i zbog simptoma koronavirusa u mostarskoj bolnici je urađeno specifično testiranje na virus COVID-19.

Nalaz je poslan na analizu u Sarajevu i on je negativan, tako da u HNŽ-u još nemamo nijedan slučaj osobe oboljele od koronavirusa”, potvrđeno je za hercegovina.info iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije koji je zadužen za poduzimanje mjera zaštite pučanstva od koronavirusa u HNŽ-u. 

Podsjetimo, u petak su iz Stožera priopćili kako su u Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, zaprimljena dva bolesnika s kliničkom i epidemiološkom sumnjom na koronavirus koji su zbrinuti po svim uzusima struke i važećim napucima, te je urađeno specifično testiranje na virus COVID-19. Dobiveni nalazi su negativni, a o njihovu daljnjem liječenju odlučit će kliničari-infektolozi.

Građanima HNŽ-a preporučuje se da ne putuju u zemlje u kojima se pojavio novi koronavirus (COVID-19). Također, potrebno je pridržavati se preporuka koje je uputilo Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ o odgodi i prolongiraju studijskih putovanja i ekskurzija.