Mostar: Danas u 14 sati sjednica gradskog vijeća

Tajnik Sindikata Emir Topuz dodao je kako su sindikati zadovoljni što je Gradsko vijeće napokon izabralo Ljubu Bešlića za gradonačelnika.

No, mostarski vatrogasci najavili su kako će ostati u štrajku sve do usvajanja proračuna za 2010. godinu, jer oni ne štrajkaju samo zbog kašnjenja plaća nego i zbog uvjeta rada.

- Ako Gradsko vijeće danas usvoji proračun, mi ćemo već u srijedu okončati štrajk i započeti normalno raditi. Izborom gradonačelnika stvoreni su svi preduvjeti za usvajanje proračuna i, što je najvažnije, za prekid ovoga štrajka - rekao je Topuz, dodavši kako očekuje da će vijećnici po hitnoj proceduri usvojiti i odluku o privremenom financiranju Mostara za 2010. godinu.

- Osim usvajanja proračuna, očekujemo i kako će vijećnici pristupiti usvajanju odluke o privremenom financiranju za prva tri mjeseca 2010. godine. U suprotnom, ponovno ćemo u štrajk - kazao nam je Topuz.

Novoizabrani gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je kako predloženi proračun za tekuću godinu, koji iznosi oko 55 milijuna KM, nije ni razvojni ni socijalni, nego samo ‘podvlačenje crte pod postojeće stanje’.