Kod Aluminija u Mostaru zatečeno desetak, u ŽZH 12 migranata

Kod Aluminija u Mostaru zatečeno desetak, u ŽZH 12 migranata
Kako je priopćeno iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, od 12 migranata osam ih je bilo iz Irana, tri iz Sirije i jedan iz Tunisa. Svi migranti posjedovali su potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil te su nakon konzultacija s Terenskim uredom za strance Ljubuški upućeni u prihvatni centar za azilante.

U Mostaru je u subotu oko 19:45 policijska patrola PS Jug Mostar u blizini Aluminijskog kombinata zatekla desetak migranata koji kod sebe nisu imali nikakve identifikacijske dokumente. Svi ovi migranti državljani su Sirije. Spomenute osobe dovedene su u službene prostorije PS Jug Mostar, nakon čega su predane u Odjel za strance na daljnje postupanje.

Od ostalih događaja, vrijedi dodati da su u ŽZH evidentirane četiri prometne nezgode, od toga tri s manjom materijalnom štetom i jedna prometna nezgoda s većom materijalnom štetom, u kojima je jedna osoba zadobila tjelesne povrede.

Evidentirana su i četiri kaznena djela, od toga tri iz oblasti kaznenih djela protiv imovine KZ FBiH i jedno kazneno djelo iz oblasti kaznenih djela protiv pravosuđa KZ FBiH. Policijski službenici poduzimaju operativne mjere i radnje.

Usto, u Županiji Zapadnohercegovačkoj zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira. Protiv počinitelja su poduzete odgovarajuće zakonske mjere i radnje iz oblasti Zakona o JRiM-a.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 15 prometnih nezgoda, i to na području Mostara 6, na području Konjica 2, na području Jablanice 4, na području Čitluka 1 i na području Čapljine 2. U ovim nezgodama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, jedna osoba ozljede neutvrđenoga stupnja, dok su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su tri prekršaja, i to na području Mostara 2 i na području Konjica 1.