FOTO  Klub Hrvata u gradskom vijeću Mostara: Nelgalno postavljeno obilježje ukloniti na regularan i zakonit način

...od strane nepoznatih osoba u parteru gradske vijećnice.

Tijekom sjednice nakon rasprave u kojoj su sudjelovali svi predstavnici klubova stranaka i klubova nezavisnih vijećnika , jednoglasno su doneseni su slijedeći zaključci:

1.  Sam čin nelegalnog postavljanja obilježja ima za cilj narušavanje međunacionalnih odnosa u gradu Mostaru,homogeniziranja i manipulacije biračkim tijelom kao i udrugama, jednoga i drugoga naroda ,proisteklim iz prošloga rata. Upozoravamo građane Mostara, bez obzira na nacionalnost da razumiju,kako su  na sceni ozbiljni pokušaji, koji služe za  bezrazložno podizanje tenzija u našem gradu, kakve smo i do sada viđali u predizborno vrijeme, koje idu na štetu svih građana,a  u političku korist samo nekima.

2.  Nelegalno postavljeno obilježje ispred gradske vijećnice mora se ukloniti na regularan i zakonit način putem inspekcijskih službi ,u što kraćem roku.

>> Koordinacija Udruga HVO-a: 'Mi smo naš rat završili! Željeli ste vlast, imate je! Provedite zakone!

3.  Traži se od gospodina Gradonačelnika da pokrene kaznenu prijavu za odgovornost kod nadležnih tijela i institucija, protiv nepoznatih osoba  koje su počinile navedenu kaznenu radnju, te da se aktivno uključi u postupak provedbe  uklanjanja nelegalno postavljenog  obilježja.

Klub Hrvata u G.V. Mostara