IGOR KARAČIĆ Najbolji hrvatski rukometaš i prvak Europe u rodnom Mostaru ostao bez priznanja

Igor Karačić, David Mandić, Mostar
Hercegovina.info

Mario Aladžić iz Futsal kluba Mostar Stari grad Staklorad proglašen je najuspješnijim sportašem u seniorskoj konkurenciji u 2019. godini, dok je u ženskoj kategoriji priznanje za najbolju sportašicu dobila članica Kluba vodenih sportova (KVS) "Orka" Amina Kajtaz.

Izbor najboljih sportaša Grada Mostara održan u četvrtak u hotelu Mepas u Mostaru izazvao je posljednjih dana puno polemika.

U izboru tako nije bilo mjesto za Bojana Bogdanovića, najboljeg hrvatskog košarkaša koji je rođen u Mostaru i karijeru započeo u Zrinjskom. Bogdanović u dresu Utah Jazza pruža sjajne partije u NBA ligi, te je zaslužio da dobije neko od priznanja, ako ne ono za najboljeg sportaša Mostara, onda priznanje za promociju grada u svijetu.

Još jedan Mostarac obilježio je 2019. godinu, a nije bio nagrađen na Izboru najboljih sportaša Mostara. Riječ je naravno o Igoru Karačiću, najboljem srednjem vanjskom na Europskom prvenstvu na kojemu je s Hrvatskom osvojio srebrenu medalju.

Karačić je u 2019. godini sa makedonskim Vardarom naslov klupskog prvaka Europe, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača Final Foura u Kölnu. On je izabran i za najboljeg hrvatskog rukometaša u prethodnoj godini.

Izbor najboljih sportaša Mostara odvija se na način da klubovi koji djeluju u Mostaru nominiraju najbolje sportaše, a zatim Sportski savez po svojim kriterijima odabire najbolje u prethodnoj godini.

Prema tim kriterijima Utah Jazz (klub Bojana Bogdanovića) i Kielce (novi klub Igora Karačić) trebali su postali nominacije Sportskom savezu Mostara kako bi isti sudjelovali u Izboru najboljih sportaša.

Ova pravila definitivno se moraju mijenjati kako nitko od sportaša i sportskih djelatnika ne bi bio izostavljen u Izboru najboljih Grada koji se može podiči iznimnim sportskim rezultatima.

Na fotografiji koju koristimo kao ilustraciju su Igor Karačić i David Mandić, srebrni za Europsko rukometnog prvenstva. Mandić je izabran za najboljeg sportaša Ljubuškog, dok Karačić iza kojega je godina iza snova nije uopće nagrađen u svom gradu.