HDZ BiH spreman je preimenovati sve mostarske ulice koje izazivaju nelagodu našim sugrađanima!

Mostar, Hum, brkanovo brdo, Zločin, uborak, ratni zločin, sutina, film festival, Mostar, Vrgorac, posao, Mostar, krah, Mostar, turisti, sladoled, humanitarne akcije i apeli, Mostar, kantarevac, delikventi, Mostar, bande, nestanak, Mostar, Darjana Stančević, vehabije, BIH, Mostar, mladić, mrtav, Mostar, Hrvati, Mostar, statut, izbori, Mostar, statut, ustav, Mostar, budućnost, prava, Mostar, seks, Mostar, OHR, statut, Mostar, OHR, rješenje, statut, Mostar, OHR, Grad Mostar, Gradska uprava Mostara, Mostar, SDA BIH, OHR, prijevoz, učenici, Mostar, ugostitelji, petak, kordinacija udruga, antifa, Radmila Komadina, Mostar, popis, BIH, Vlada HNŽ, Mostar, proračun, OHR, Mostar, život, Zoran Perić, Mahira Alikalfić, SDP Mostar, Mostar, Gradska vijećnica Mostar, Gradska uprava Mostara, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, pjesma, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, Mostar, biseri, Katarina Zovko Ištuk, HNŽ, Vlada, Vlada HNŽ, df bih, Mostar, govor mržnje, Mostar, ante mostar, žene, Mostar, Katarina Zovko Ištuk,
...izražava zgražanje prizemnim politikantstvom iz današnjega novinskog teksta objavljenog u Dnevnom listu pod nazivom Današnji HDZ-ovci srame se ustaških ulica, a '95. bilo je 'it's ok'.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar u nebrojeno je navrata, javno i nedvojbeno, iznio primjedbe na postojeća rješenja s nazivima čitavoga niza mostarskih ulica, u mnoštvu gradskih naselja, unutar svih gradskih područja. Ne pokušavajući biti „general poslije bitke" i ne ulazeći u danas teško shvatljive složenosti i mentalne okolnosti ratnoga i poratnoga vremena, HDZ BiH jasno je izišao sa stajalištem kako su određena imena mostarskih ulica neprihvatljiva u današnjem suvremenom svijetu i u obitelji razvijenih zapadnjačkih sustava, kako onih državnih, tako i onih stranačkih i svjetonazorskih, kojima HDZ BiH nedvojbeno pripada jer djeluje kao najsnažniji most Bosne i Hercegovine prema zapadnoeuropskim integracijama.

Javnosti je poznato kako je gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić dva puta u Gradskom vijeću Mostara službeno predlagao da se imena spomenutih ulica, koje su svoje ime dobile u ratu, promijene i da se tim ulicama daju imena po poznatim mostarskim i bh. pjesnicima.
Snažnog smo stajališta kako u gradu treba preispitati i ona imenovanja koja nose teret nepoželjnih emocija nekih od konstitutivnih ili manjinskih naroda.
Licemjerno je danas spočitavati to pitanje gradonačelniku Bešliću ili HDZ-u BiH, čiji su vijećnici u Gradskom vijeću Mostara taj prijedlog podržali, jer promjenu nisu htjeli upravo oni koji su sada naknadno došli pameti, a tad u Vijeću nisu htjeli podržati izmjenu imena ulica u gradu. Bili bismo puno sretniji da su vijećnici u to vrijeme izglasali promjenu naziva ulica te time završili jednu epizodu teškog vremena u Gradu Mostaru.


Predmetni je tekst čista politička platforma, naručena u precizno osmišljeno vrijeme osjetljivoga razdoblja u mukotrpnomu procesu pregovora oko krucijalno važne potrebe preustroja Izbornoga zakona BiH koja će obuhvatiti i sudbinska rješenja za Grad Mostar. Nastojeći domaćoj javnosti i predstavnicima Europske unije u BiH, koja se s pravom ježi od svakoga vezivanja za sve globalno osuđene totalitarne sustave iz prošlosti, insinuirati povezanost HDZ-a BiH, kao napredne stranke koja njeguje suvremene demokršćanske vrijednosti zapadnoeuropske uljudbe, s propalim ideologijama, primitivna je zakulisna politička igra. Uostalom, o tomu jasno govori i Rezolucija Europskog parlamenta od 2. travnja 2009. o europskoj savjesti i totalitarizmu, s naglaskom kako Europa neće biti ujedinjena, osim ako je u mogućnosti formirati zajedničke preglede povijesti, priznajući nacizam, staljinizam i fašističke i komunističke režime kao zajedničko naslijeđe i iznijeti poštene i temeljite rasprave o njihovim zločinima u proteklom stoljeću.

HDZ-u BiH nije cilj destabilizacija ionako politički, gospodarski i socijalno oslabljenoga grada, nego postavljanje čvrste osnove za skidanje okova koji su Mostaru nametnuti, za njegovo buđenje i snažan rast, uzlet i obnovu na polju infrastrukture, komunalnih usluga, socijalne i ine sigurnosti, turizma i gospodarstva.
HDZ BiH pripravan je, i danas i sutra, stati pred cjelokupnu gradsku javnost i podići svoj glas za preimenovanje svih mostarskih ulica čija imena pa i samo jednomu od naših sugrađana izazivaju strah, tjeskobu ili bilo kakvu negativnu emociju. Nadamo se da će se predmetna novinarka pozabaviti pitanjem zašto su neki drugi (javno je obznanjeno tko i kada) odabrali zadržavanje postojećega stanja koje, svako toliko - baš kao i danas, iskoriste za jeftina politička podmetanja.