GV Mostara : Nisu usvojeni regulacijski planovi "Sjeverni logor" i "Centar II"

Gradska uprava Mostar

Nakon što su o planu "Sjeverni logor" negativno glasovali vijećnici HDZ-a, kod glasovanja o planu "Centar II" suzdržani su bili vijećnici SDA.
 
Klub Bošnjaka u Gradskom vijeću je zatražio pokretanje postupaka u roku od 30 dana, protiv odogovornih osoba koji su dozvolili gradnju objekata bez potrebne dokumentacije.
 
 Mostarski vijećnici su usvojili i Odluku o uvjetima i kriterijima pokrića troškova prijevoza učenika osnovnih škola na području Mostara, čime će  se iz gradskog proračina izdvojiti 169 000 konvertibilnih maraka.
 
Tijekom sjednice odložena je  rasprava  o radu javnih poduzeća Grada Mostara za 2010.godinu, kao i rasprava o prijedlogu mjera za prevladavanje stanja u javnim poduzećima Grada Mostara
 
Usvojena  je Odluka o uvjetima i načinu prokopavanja javnih površina na području Grada Mostara. Sukladno tome, odobrenje za prokopavanje izdaje se na osnovi urbanističke suglasnosti i odobrenja za građenje.
 
Također, usvojena je Odluka o uvjetima, načinu i visini naknade za postavljenje, zamjenu ili popravak podzemnih i nadzemnih instalacija u Gradu  Mostaru.
  
Vijećnici su usvojili Odluku o načinu i kriterijima za stipendiranje studenata, Odluku o izmjenama i dopunama promjene namjene novčanih sredstava odobrenih po proračunu Grada Mostara za 2011. godinu. Tako će se za potopljeno zemljište izdvojiti 1 000 000 KM, a za Osnovnu školu Zalik  izdvojit će se 61 864 KM.
 
Također, Vijećnici su usvojili odluku kojom se odobrava povrat sredstava ostvarenih od uplate rente (20%) za Športsku dvoranu Rodoč u korist Gradskog područja Jugozapad u iznosu od 9 404 KM.Također, odobrava se povrat sredstava ostvarenih od uplate rente (20%) za Osnovnu školu Zalik u korist Gradskog područja Stari grad u iznosu od 36 816  KM.
 
Tijekom današnje sjednice usvojena je Odluka o dopuni Odluke o izvršenju proračuna Grada Mostara za ovu godinu, kao i Odluka o sigurnosnim uvjetima za odigravanje gradskog derbija, navodi se u priopćenju iz Gradskog vijeća Mostara.

Fena