Gradska organizacija HDZ-a BiH Mostar: Za političkog tajnika imenovan Igor Lončar, glasnogovornik Vlatko Marinović

Dragan Čović

Nakon dužeg razdoblja konzultacija i više sastanaka novoizabranog Predsjedništva Gradskog odbora, u ponedjeljak 9. rujna 2019. godine održana je 1. redovita sjednica Gradskoga odbora HDZ-a BiH Mostar.

Sjednicu je vodio novi predsjednik Gradskoga odbora Slaven Zeljko. Sjednici su, između ostalih, nazočili i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić.

Među prvim točkama dnevnoga reda sjednice, Gradski odbor je usvojio Informaciju o provedenim unutarstranačkim izborima Gradske organizacije HDZ-a BiH Mostar, koju je obrazložio raniji predsjednik Gradskoga odbora i sadašnji član Damir Džeba.

Formirano je Tajništvo Gradskoga odbora, te je na funkciju političkog tajnika na puni mandat imenovan Igor Lončar, dok je za glasnogovornika Gradskog odbora izabran Vlatko Marinović, što predstavlja novost u odnosu na ranije sazive Gradskoga odbora.

Također, usvojen je i novi Poslovnik o radu, te osnovani resorni (strukovni) odjeli kao radna tijela Gradskoga odbora, u čijem radu će priliku dobiti kvalificirani i ambiciozni članovi kompletne Gradske organizacije HDZ-a BiH Mostar. Na sjednici je naglašena važnost svakog temeljnog ogranka Gradske organizacije i njihova uloga u budućem radu Gradskoga odbora, te istaknuta svjesnost općeg stanja u državi i Federaciji BiH koje se posebno teško prelama preko leđa građana Grada Mostara. S tim u vezi, Gradski odbor stavlja sebi kao političke prioritete završetak pregovora o novim izbornim pravilima za Grad Mostar u Izbornom zakonu BiH i konačno održavanje lokalnih izbora i formiranje Gradskoga vijeća, bitno poboljšanje opće investicijske i poduzetničke klime u gradu, višestruko učinkovitiju realizaciju gradskoga proračuna i rad svih gradskih službi u interesu građana Grada Mostara.

Predsjednik Zeljko je najavio skorašnje posjete svim temeljnim ograncima Gradske organizacije HDZ-a BiH Mostar.