Gradonačelnik Bešlić obišao sa mještanima prostor MZ Vrapčići i J.P. Deponija

„Kako sam obećao predstavnicima mještana, došao sam kako bi potvrdili suradnju te zajedničkim naporom pokušali otkloniti postojeće probleme", naglasio je Bešlić.

Prema riječima Gradonačelnika Bešlića, između ove dvije strane postoji veliko međusobno poštovanje i spremnost na zajednički rad.

Tokom ovog sastanka sudionici su posjetili područje J.P. „Deponije" d.o.o. Mostar te potoka Sušice. „Veoma je važna komunikacija sa lokalnim vlastima te ukazivanje problema, koje će Grad Mostar u okviru svojih mogućnosti pokušati riješiti", kazao je Gradonačelnik Bešlić. Naglašeno je da Grad Mostar nije u mogućnosti riješiti sve probleme te da je poslana Inicijativa Vladi FBiH te Federalnoj upravi za inspekcijske poslove koji bi se trebali uključiti u rješavanje ovih problema.

Mještani okolnih naselja 20.lipnja/juna 2019.godine deblokirali su područje oko J.P."Depnije" Mostar te je dogovoreno formiranje stručnog tima koji će raditi na iznalaženju novih mogućnosti za sanaciju ili premještanje odlagališta s trenutne lokacije, kao i traženja nekih dugoročnih suvremenih rješenja pri zbrinjavanju otpada vodeći pri tomu računa o zaštiti okoliša i posebno o zaštiti mještana koji žive blizu deponije.

hercegovina.info