Građanska inicijativa 'Jer nas se tiče' pozvala građane na mirno okupljanje ispred Gradske vijećnice u Mostaru

uborak, blokada, Mostar, deponija uborak , Mostar, uborak, Mostar, građanska incijativa, jer nas se tiče, Gradska vijećnica, sastanak, ministrica,  Edita Đapo, uborak, deponija, jer nas se tiče

Kako je priopćeno iz Građanske inicijative 'Jer nas se tiče' sutra će se u 11 sati održati sastanak u Gradskoj vijećnici.

Na sastanku će biti federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, županijski ministar građenja i prostornog uređenja Suad Hasandedić, županijski ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Ajdin Teletović i predstavnici gradskih vlasti.

Na svojoj službenoj Facebook stranici iz Građanske inicijative pozvali su građane da se tijekom sastanka okupe ispred zgrada Vijećnice.

“Poštovani građani, želimo vas obavijestiti da smo pozvani sutra na sastanak u gradsku vijećnicu u 11 sati. Na sastanku će biti federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, županijski ministar građenja i prostornog uređenja Suad Hasandedić, županijski ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Ajdin Teletović, te predstavnici gradskih vlasti. Pozivamo sve građane da nam se pridruže kako bi svojim prisustvom na mirnom okupljanju ispred gradske vijećnice iskazali podršku rješavanju ovoga problema s krajnjim ciljem iznalaska nove lokacije za deponiju i sanaciju postojeće, #jernassetice.”

https://www.facebook.com/events/744974702666702/

Podsjećamo, počekom prosinca Javnom poduzeću Deponija d.o.o. Mostar istekla je okolišna dozvola, čime se otpad ilegalno deponira na odlagalištu Uborak. Mještani naselja sjevernog dijela Grada Mostara blokadom rada deponije žele nadležne potaknuti na dogovor oko nove lokacije za deponiju.