VIDEO  gost u posebnoj emisiji Maria Vrankića je bio dr. Dragan Čović

Dragan Čović

Čović: u posljednje vrijeme na intervenciju jednog dijela mojih ljudi koji su tražili da se konačno oglasim vrlo jasno i vrlo korektno i da ukažem na sve probleme procesa vezane za aferu Sokol jer evidentno postoji jedna strategija neistomišljenika HDZ - a i dr. Dragana Čovića koja je vrlo jasna i koja želi nakon 9 punih godina i dalje na neki način zabaljati javnost.

Emisjija je u potpunosti posvećena aferi Sokol. Na upit vezan za maliverizacije u procesu privatizacije Sokola Čović je odgovorio da je ponosan i sretan na razdoblje provedeno u Sokolu i  da je njegov svaki odgovor bio krajnje iskren.

U emisji su prikazani isječci koji zorno prikazuju katastrofalno stanje Sokola za vrijeme rata gdje je 90 % pogona opljačkano, uništeno i zapaljeno.

Čović je istaknuo da su pojedine političke opcije htjele ovih dana prikazati baš suprotno kazavši da je 90 % pogona Sokola sačuvano što je u suprotnosti sa pravom istinom. Prava istina je procjena štete 1993. g. na 300 000 000 dolara.

Čović je istaknuo da je napustio Sokol krajem 1998. godine i da su tada prosječna primanja u Sokolu bila oko 700 maraka i isplaćivana svakom 15-og u mjesecu. U to vrijeme prosječna plaća u Federaciji je bila oko 180 maraka.

Cijela emisija: