GO HDZ 1990: Grad platio sms sustav za parking 216.000 KM, koji realno vrijedi par tisuća maraka

Na sastanku je zaključeno kako najveću cijenu političkog statusa quo na višim razinama vlasti plaćaju građani zbog, kako je priopćeno iz GO HDZ-a 1990 Mostar sve češćih događaji i okolnosti koji daju naslutiti da se dogovor i zajednički Sporazum o interesima hrvatskog naroda iskorištava u provedbu i zadovoljavanje osobnih i partijskih interesa, čemu se taj odbor najoštrije protivi.

"Prijedlog Proračuna Grada Mostara je jedan u nizu aspekata koji s pravom gaje sumnju da se politička i medijska agresija, koju trpi hrvatski narod u BiH od strane platformaških struja, vješto iskorištava za odvraćanje pozornosti narodu kako bi se ispod površine moglo odrađivati pragmatični poslovi od 'nacionalnog interesa'. Proračun Grada Mostara koji je otišao na prijedlog napravljen je prvenstveno kako bi se pokrile financijske rupe i malverzacije koje su se stvorile u prošloj godini kada su se resursi građana Mostara koristili u predizborne svrhe stranaka na vlasti u gradu Mostaru", ističe se, među ostalim, u priopćenju GO HDZ-a 1990 Mostar.

Najočigledniji argument koji ide tome u prilog je smanjenje opsega sredstava iz oblasti komunalne potrošnje za oko 200 000 KM u odnosu na prošlu godinu, kada je također ovaj segment stavljen na marginu, na što je, uzalud, GO Mostar HDZ1990 i tada reagirao.

Također, Grad Mostar je kupio program za SMS parking plativši ga 216.000 eura, čija je realna cijena nekoliko tisuća maraka. Ispada da je građanima Mostara važniji nepostojeći sustav za parkiranje od činjenice da će uskoro morati nabavljati plovila za kretanje gradom po kiši, smatraju u GO HDZ-a 1990 Mostar.

Iz te stranke poručuju kako pozicija hrvatskog naroda u BiH zahtijeva zajednički stav i nastup u obrani svojih interesa na višim razinama, kako bi otpor "platformaškom" licemjerstvu bio jači, ali da se protive svakom iskorištavanju Dogovora za provedbu nečijih partikularnih interesa. Dogovor i Sporazum o borbi za nacionalne interese nećemo prekršiti jer bi to značio nož u leđa hrvatskom narodu BiH, ističe se na kraju priopćenja GO HDZ-a 1990 Mostar.

(fena)