FOTO  Prosvjed Sindikata Hercegovačke radiotelevizije

Obraćajući se nazočnima, djelatnik Radio postaje Mostar Davor Babić je kazao kako zbog dugogodišnjeg zanemarivanja od vladajuće hrvatske elite HRT-u d.o.o. Mostar prijeti gašenje te da im dugogodišnji razgovori s hrvatskim političkim dužnosnicima nisu donijeli ništa po pitanju njihova statusa. 

"Imamo najavu da će se danas, nakon više od pola godine sastati Nadzorni odbor HRT-a d.o.o. Mostar. Želimo im puno uspjeha, podsjećamo ih i poručujemo da prije svega tražimo status i registriranje u sudu HRT-a d.o.o. Mostar", kazao je Babić te se zahvalio svima koji su se okupili na današnjem skupu i time im dali potporu.

Babić se posebice zahvalio Sindikatu srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije koje nastavu izvode po planu i programu na hrvatskom jeziku, a koji su danas organizirali štrajk upozorenja iz solidarnosti s medijskim kućama.   

Predsjednik navedenog sindikata Josip Milić kazao je kako bez medija društvo nije društvo te da današnji prosvjed nije ni protiv koga već prosvjed za slobodu riječi, misli, uma, izričaja, kulture i športa, odnosno svega onoga što jedan narod čini narodom. 

"Ovo je prosvjed za oživljavanje, a ne za ubijanje. Ovo je i prosvjed dokazivanja nas starijih da smo još živi i vas mlađih da ste sazreli. Mi stariji smo dokazali da u nama još nije umrla želja za borbom za slobodu ma koliko nam je naši političari svakodnevno ubijali.

Vi mladi dokazujete da je sazrio jedan novi naraštaj i spremnost na žrtvu i spremnost usprotiviti se svakom obliku manipulacije i pokornosti", kazao je Milić te se zahvalio okupljenih građanima.

Skupu su se opratili i predstavnici sindikata učitelja,  Šuma Herceg Bosne kao i predstavnik HVIDR-e Mostar. Nakon sat vremena skup se razišao bez ikakvih problema.