Find Your SPARK Mostar Powered by NSoft

Find Your SPARK Mostar Powered by NSoft

Zadnji, ali ne i manje bitan Find Your SPARK održat će se u Mostaru. Naprotiv, mostarski FYS će biti najveći ove godine i zato preporučujemo da rezervirate subotu, 14.9. od 12 do 18 sati u svojim kalendarima i posjetite SPARK u Mostaru.

Gadget Show

Što će se to sve događati i koje gadgete ćete moći besplatno isprobati na Gadget Showu?

Krenimo od gaming kategorije. Osim standardnih konzola svakog FYS događaja poput HTC Vive-a, XBox-a, PlayStation VR-a i Nintendo Switch-a, tu je Just Dance igra, na kojoj ćete moći pokazati svoje plesne sposobnosti. Ljubitelji prirode mogu pogledati kako ljepote Hercegovine izgledaju kroz VR naočale, a tu će biti još i Orqa FPV Goggles, ali i Culex hologram. Da, da, Star Wars hologram, ali u stvarnosti - u prostorijama SPARKa! Na medium.com smo naišli na fino sročen citat o virtualnoj realnosti: “Slika može govoriti tisuću riječi, a video može pokazati 30 kadrova u sekundi... ali samo VR može nadići vrijeme i prostor da bi dao oblik dimenziji ljudske misli.”

Naš vjerni partner na FYS događajima, tvrtka SYNC iz Mostara će se i ove godine pobrinuti za kategorije pametnih uređaja i dronova. Google uređaji i aplikacije rade zajedno i olakšavaju svakodnevni život. Tu su zvučnici koji se aktiviraju glasom, Wi-Fi rješenje koje emitira snažan signal u vašem domu, napredne kamere koje mogu razlikovati ljude i stvari, i mnogi drugi pametni uređaji. Amazon pametni uređaji mogu svirati glazbu, odgovarati na pitanja, čitati vijesti i audio knjige, upozoriti vas na vremenske prognoze, izvještavati o rezultatima utakmica i još mnogo toga. Izložit ćemo i uređaje za pametne kuće Fibaro, Door Bird, Philips Hue i Nest, te sve najnovije DJI dronove.

Događaj je besplatan i namijenjen svima, no u ovoj kategoriji će posebno uživati djeca. Riječ je o edukacijskim robotima poput Abilix-a, mBot-a, STEMI-ja, Ollie-ja, Alphe, Nao-a, Lego i ostalih. Posebnu pažnju će plijeniti robotski pas Aibo. Dolazimo do kategorije električnih vozila - gdje imamo najviše novosti, te mislimo da ih je potrebno samo nabrojati: Greyp 2 bicikl, InMotion romobil, Xplorer Hoverboard, Tesla automobil te Toyota hibridi. Nisu samo za gledanje, nego i za vozanje! Na događaju sudjeluje i ekipa s FSR-a, i to sa svojim najnovijim bolidom. Tu će biti i neizostavni 3D printeri.


Brain Gym & Tech Challenges

Prelazimo na edukativni dio događaja. Ove godine imamo dvije radionice/natjecanja i jedno predavanje.

12:00 - 15:00 Radionica i natjecanje: robotika s mBotovima
Namijenjeno djeci od 8 do 15 godina. Nije potrebno predznanje. Broj mjesta 15. Nakon radionice slijedi natjecanje - utrka s robotićima. Nagrada za najbržeg natjecatelja: Make block edukacijski robotić. Prijave preko kontakt forme.

13:00 - 16:00 Radionica i natjecanje: startup poslovni model
Namijenjeno srednjoškolcima i studentima. Nije potrebno predznanje. Broj mjesta 15. Nakon radionice slijedi natjecanje - izrada najbolje poslovnog modela. Nagrada za najbolji poslovni model: laptop. Prijave preko kontakt forme.

14:00 - 15:00 Predavanje: The Future of Remote Reality, Ivan Jelušić (Orqa)
Namijenjeno svima zainteresiranima za virtualnu stvarnost. Broj mjesta 20. Prijave preko kontakt forme.


Fun Zona

Fun Zona je najveći novitet ove godine. Zamislili smo je kao centralni dio događaja na kojem ćemo ugostiti velika imena influenserske zajednice iz naše regije. Naši gosti će s posjetiteljima na zabavan, opušten i razumljiv način podijeliti svoje priče, kreativnost i edukativni sadržaj.

12:30 - 13:00 Otvorenje događaja
13:00 - 13:30 Marko Petrak, Podcast Inkubator
14:00 - 14:30 Amir Hadžić
15:00 - 15:30 Balkan Gadgets
16:00 - 16:30 Albert Gajšek, Maker Buino
17:00 - 17:30 Proglašenje pobjednika

Ove godine želimo nagraditi i naše posjetitelje - imat ćemo dvije nagradne igre - jednu na događaju i jednu na društvenim mrežama. Pobjednici će osvojiti jako kul gadgete (nećemo otkriti točno koje da ostavimo barem malu dozu tajanstvenosti).

Događaj je besplatan zahvaljujući našim sponzorima: NSoft, SYNC, Rolograf, Toyota, Nuić, Vitinka, Ožujsko, Nameks i Eurosan. Sve što trebate uraditi da biste sudjelovali je popunjavanje kratke forme: http://bit.ly/2MJuqXv.