FOTO  Dvorana na čekanju, kako stvari sada stoje nikada neće ugledati svjetlo dana

... te je više nego očito da Mostarci zadugo neće dobiti toliko očekivanu sportsku dvoranu.

Iako je u rujnu 2008. prilikom prezentacije projekta najavljivano kako će izgradnja podzemnog dijela dvorane biti okončana do 2010., računajući da smo već zakoračili u istu, a radovi su na pola puta, teško da će isti biti okončani i do 2012., kada je najavljeno i samo otvaranje suvremene dvorane u punom kapacitetu.
Kresanje novca

Ono što nas navodi da pomislimo kako će rok završetka izgradnje biti znatno prolongiran jesu upravo financijska sredstva, koja su proračunom za 2009. izdvojena za ovaj projekt.  Naime, tek 65 tisuća maraka je odobreno iz gradskog proračuna za 2009., a zahtijevane su čak 287.162 marke, što je drastična razlika.
Bitno je dodati i to kako je proračunom za 2008. bilo izdvojeno čak 1,200.000 maraka, pa ni to nije bilo dovoljno da radovi teku najavljenom dinamikom.


U želji da doznamo kako se uopće planiraju nastaviti radovi s ovom minimalnom svotom novca, obratili smo se direktoru Agencije za izgradnju kulturno-sportskog centra Mostar Edinu Praši, koji nije krio nezadovoljstvo što ga remetimo s pitanjima o izgradnji, kao da zaviremo u njegov privatni život.   

            
“Ostalo je sredstva iz proračuna za 2008. koja još nismo aktivirali. Ista nisu aktivirana iz razloga što nismo posjedovali dozvolu za njihovo korištenje. Ta sredstva će pomoći da se izgradnja nastavi, sve dok se situacija u gradskom proračunu ne popravi”, kazao je Prašo.     

Praši krivi novinari

Posebno je pažnju skrenu na to da će Mostar dobiti dvoranu, ukoliko se proračun bude punio sredstvima, iako u prekoračenom roku, no ozbiljan problem će nastati ako sredstava ponestane te kriza ponovno zahvati grad na Neretvi.
Također je krivnju, što se radovi odvijaju ovakvom dinamikom, prebacio na novinare kazavši kako bi bilo bolje da ima više tvornica, a manje novina. Kao da su novinari koji rade svoj posao krivi što drugi ne obavljaju svoj dio posla kako treba.   

Piše: Almedina Bečić

Foto: Hercegovina.info