Drama u lavini kod Mostara: Spašeni nakon 30 sati

snijeg, Tomislavgrad, snijeg, zima, snijeg, stanje na cestama, spašavanje, lavina, eufor, Mostar, autobus, Široki Brijeg, lavina, Tomislavgrad, snijeg, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, vremenska prognoza, prognoza vremena, vremenska prognoza, Livno, Šuica, vožnja, zimski uvjeti, savjeti, Tomislavgrad, Livno, snijeg, stanje na cestama, snijeg, vremenska prognoza, meteo alarm, BIH, prometne nezgode, prometne nesreće, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, snijeg, Guste padaline, autocesta A6, hak, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, vrijeme, snijeg, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama
...nedjelje konačno su izbavljeni, a tijekom jutra će helikopteri europskih mirovnih snaga (EUFOR) provjeriti ima li još blokiranih na ovoj prometnici, potvrdili su iz službenoga izvora.

'Oko 4,45, osobe koje su bile blokirane u snijegu konačno su spašene i dovedene na sigurno', rekao je ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije Vladimir Babić.

Po njegovim riječima spasitelji su uspjeli prići zarobljenima u snijegu iz pravca Mostara i Jablanice pa je jedan dio središnje magistralne prometnice M-17 sada prohodan.

Dodao je da će dva helikoptera EUFOR-a tijekom jutra pregledati cijelu prometnicu M-17 gdje se nalaze veliki snježni nanosi kako bi provjerili nalazi li se još zarobljenih osoba u automobilima.

Na području Hercegovine za promet su zatvorene sve regionalne i lokalne ceste, a na području općina Livno i Tomislavgrad zatvorene su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste. Visina snijega u Mostaru u nedjelju je iznosila 85 centimetara što ne pamte ni najstariji mještani. Vlasti su zbog ekstremno teških uvjeta proglasile stanje elementarne nepogode. Više je općina potpuno prometno odsječeno od ostatka svijeta. U Mostaru je zabilježena i nestašica osnovnih životnih namirnica.