Dogovor o Mostaru past će večeras u zgradi Ambasade SAD?

stari most
... u ovom gradu održali lokalni izbori, piše danas Dnevni list.

Kako navodi ovaj list, američka ambasadorica Maureen Cormack i ambasador Velike Britanije Edward Ferguson posljedinjih dana ulažu velike napore kako bi se razgovori oko Mostara intenzivirali i stavovi ključnih aktera - HDZ-a i SDA - približili.

Ambasadori su prošli tjedan boravili u Mostaru, gdje su se sastali s članom Predsjedništva BiH i liderom HDZ-a Draganom Čovićem, tada nisu davali izjave za medije, ali dobro upućen izvor otkrio je kako su ambasadori iznijeli odlučan stav da se izboru u Mostaru moraju održati 2. listopada, kada će biti i u svim drugim općinama i gradovima, piše Dnevni list.

Kako dalje navode, posljednjih dana su u Mostaru boravili brojni predstavnici Ambasade SAD ali i visoki predstavnici SDA. Neslužbene informacije govore da određenih pomaka i nazanaka da bi se moglo doći do dogovora, dok službenih informacija još nema. Neslužbene informacije također govore da će se izboru u Mostaru sigurno održati 2. listopada te da je HDZ pristao da ovaj grad ima dogradonačelnika.