Dodjela skolskog pribora socijalno ugrozenim obiteljima

Dodjela skolskog pribora socijalno ugrozenim obiteljima

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Goran Opsenica i ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Rašid Hadžović uručili su u Centru za socijalni rad Mostar školske torbe i pribor za učenike s područja Mostara koji dolaze iz obitelji u stanju socijalne potrebe.

Sljedećih dana torbe i školski pribor bit će podijeljeni učenicima u drugim gradova HNŽ-a, a ukupno će ove godine tisuću osnovnoškolaca u HNŽ-u dobiti taj vid pomoći.

- Unazad nekoliko godina na početku nove školske godine dijelimo torbe i školski pribor djeci iz socijalno ugroženih familija tako da je ovo već postala jedna vrsta tradicije. Također, u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i znanosti ove smo godine osigurali besplatne udžbenike za učenike drugih razreda osnovne škole koji dolaze iz ugroženih porodica. Udžbenici će ih dočekati na školskim klupama već u ponedjeljak, prvog dana škole - kazao je ministar Hadžović.

Dodao je da je Vlada HNŽ-a za novu školsku godinu, u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje, angažirala 54 asistenta za djecu s poteškoćama u razvoju.

Govoreći o broju đaka u školama HNŽ-a, ministar Hadžović je kazao kako još nema točne podatke no, po njegovim riječima, nema neke velike razlike u odnosu na prošlu školsku godinu.

- Brojke se razlikuju na početku i na kraju školske godine, ali prema broju upisanih mogu vam reći da nema drastičnog pada broja učenika - kazao je Hadžović.