FOTO  Djelatnici HT ERONET-a darivali krv u Mepas Mallu

Održano darivanje krvi u Mepas Mallu
Hercegovina.info

Danas su djelatnici HT ERONET-a, u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB-a Mostar, sudjelovali u još jednoj akciji darivanja krvi. Akcija je održana u Mepas Mallu.

Kako nam je rekao djelatnik iz Sektora za planiranje i razvoj mreža, nije važno kome će darovati krv, važno je samo pomoći najpotrebitijima. Nakon darivanja krvi osjeća se, kaže, ispunjeno jer zna da je nekome spasio život. Inače, ovo je već 24. put da se odaziva na ovakve akcije.

Djelatnik Sektora za korisničku podršku, Marko Bošnjak, već je kao srednjoškolac počeo davati krv i od tada je dobrovoljni darovatelj. Kaže – posebno ispunjava činjenica što znaš kako činiš dobro djelo.

Djelatnik Transfuzijskog odjela SKB-a Mostar, tehničar Nikola Masatović, i sam dobrovoljni darovatelj, kaže kako bolnici kronično nedostaje krvi, posebice krvne grupe 0.

Zato su ovakve akcije u suradnji s velikim tvrtkama poput HT ERONET-a vrlo važne, jer se ljudi odazovu u velikome broju. Pozvao je sve one koji su zdravi i mogu dati krv, neka to obvezno učine, jer je bolnici svaka kap krvi dragocjena.

Dr. Ana Kvesić, posebnu je pozornost skrenula na činjenicu koliko je bitno, zbog sve većeg broja kroničnih bolesnika, prometnih nesreća i ostalih, da velike tvrtke, poput HT ERONET-a organiziraju ovakve akcije.

Zahvalila je u ime cijeloga odjela svim djelatnicima HT ERONET-a, ali i ostalim dobrovoljnim darivateljima te dodala kako darivanjem osiguravamo uvijek dostupne doze krvi za one kojima je najpotrebnije.