Dižemo tužbu protiv poslovodstva Radija

Uvelike se spekulira o političkim igrama i namjernom uništenju medija koji na hrvatskom jeziku emitira program. Pored činjenice da se radi o krajnje nemoralnom činu predsjednik Unije neovisnih sindikata FBiH Josip Milić tvrdi da je i sa zakonske strane učinjena nedopustiva pogreška, zbog čega će uslijediti tužba protiv poslovodstva koje je nesmotrenom odlukom dovelo u pitanje opstojnost te medijske kuće.

“Mislim da je to jedan zaista krajnje nemoralan i vrlo nepromišljen čin i doista nema riječi kojim bi izrazio svoj stav za ono što je uradio ravnatelj te kuće”, kazao je Milić, koji tvrdi da se u tijeku štrajka ne smiju donositi takve odluke. Milić je objasnio kako se po Zakonu o poslovodstvu u tijekom štrajka ne može dati otkaz ni jednom djelatniku, jer kako ističe u zakonu nije definirano da se to odnosi samo na stalno zaposlene osobe, nego na sve zaposlenike jednog poduzeća.

Iako je u ovome slučaju riječ o honorarnim djelatnicima, Milić tvrdi da poslovodstvo nije imalo pravo ljude poslati kućama, te da je ovim potezom izazvan jedan protuučinak koji će proizvesti daleko veću štetu. Prema njegovom mišljenju, uprava navedene medijske kuće učinila je užasno nepromišljen i neprofesionalna potez, koji će ih stajati sudskih troškova, jer je sasvim siguran da će djelatnici po ovome pitanju dobiti slučaj koji će bez problema prepoznati lice pravde, jer kako ističe, sindikat je već razgovarao s odvjetnikom i protiv poslovodstva će biti podignuta tužba.

dnevni-list