Direktoru Aluminija uručeno Priznanje za drugo mjesto na popisu najvećih izvoznika

Aluminij Mostar, Ivo Bradvica

Glavna i odgovorna urednica sarajevskih Poslovnih novina Alena Ahmetspahić-Fočo uručila je danas, u Upravnoj zgradi Aluminija d.d. Mostar, direktoru Ivi Bradvici Priznanje za osvojeno drugo mjesto u kategoriji najuspješnije tvrtke na području izvoza u BiH u 2010. godini, nakon provedene tradicionalne godišnje ankete spomenute tiskovine, nazivlja 100 najvećih u BiH.

Poslovne novine svake godine provode opsežan projekt ocjenjivanja mnoštva gospodarskih subjekata u BiH, isključivo na osnovu javno objavljenih, referentnih podataka o poslovanju u prethodnoj godini, ovjerenih direktorovim potpisom i pečatom, a kako i sama urednica Ahmetspahić-Fočo reče, Aluminij nagrada nikada ne zaobiđe, pa niti u razdoblju recesije.

- Jednostavno, Vi ste među najvećima i, kako niste bili u mogućnosti pribivati svečanosti dodjele priznanja u srpnju, u Sarajevu, zadovoljstvo nam je susresti se s Vama u Mostaru i uručiti Vam ovo zasluženo priznanje koje ste dobili s ostvarenih 401.596.495 KM izvoza u prošloj godini - kazala je u obraćanju direktoru Bradvici.

Prvi čovjek mostarskoga Aluminija istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da je struka prepoznala naš trud i rad.

- Tijekom godina, izrasli ste u respektabilnu kuću s izrazito cijenjenom organizacijom koju podupiru i državna tijela i gospodarstvenici, zbog čega je ovo priznanje još i snažnije, napose kada znademo kako Vaš stručni ocjenjivački sud čine osobe koji su znalci na području gospodarstva i koji, neopterećeni bilo čim drugim, objektivno prate kretanja i prosuđuju, na osnovu konkretnih podataka, tko je zaslužio naći se na popisu najvećih, jasno u pojedinim kategorijama - poručio je Bradvica.

Inače, popise koje objave Poslovne novine koriste vodeće analitičke tvrtke iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i drugih zemalja kako bi napravile podrobne i valjane raščlambe stanja u gospodarstvu ovoga dijela Europe.