Deseta obljetnica utemeljenja i djelovanja Tropleta

Troplet
Zahvalno misno slavlje će predslaviti i prigodno predavanje održati biskup mons. Ratko Perić. Tema predavanja će biti „Ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom. (1 Iv 3,18)", što je i glavni slogan HKZ Troplet.

Nakon programa proslave zajedničko druženje za sve nazočne u prostoru župnoga pastoralnog centra.

Hrvatska kulturna zajednica Troplet utemeljena je u Mostaru, na svetkovinu sv. Josipa, 19. ožujka 2009. kao udruga građana okupljenih oko zajedničke ideje duhovne i moralne obnove hrvatskoga naroda u duhu kršćanske tradicije i socijalnog nauka Crkve i očuvanja i promoviranja cjelovitoga identiteta našega naroda. Programski ciljevi, a time i organizacija zajednice, su podijeljeni u tri pletera: dom i domovina, obitelj i ljudsko dostojanstvo te hrvatska mladež.

U okviru tih pletera Tropletove aktivnosti se posebno odnose na rad s mladima, djecom i obiteljima, ali također i raznim društvenim temama u kojima se želi braniti i očuvati kršćanski i narodni identitet nasuprot globalističkim, relativističkim i neokomunističkim zastranjenjima. Kroz proteklih deset godina Tropletov rad je posebno postao prepoznatljiv po središnjoj godišnjoj manifestaciji Tropletovi dani kulture koji se već tradicionalno održavaju u danima listopada i studenoga u Mostaru i drugim našim gradovima. Kroz ove dane su do sada održajni brojni kulturni događaji, javne tribine, predstavljanja vrijednih knjiga i autora, izložbe slika i fotografija, projekcije filmova, kazališne predstave, koncerti, hodočašća i radionice.

Zajednica se uzdržava isključivo prilozima svojih članova, ponekim sponzorstvom ili donacijom iz javnih poziva te dobrovoljnim radom članova i upravnih tijela.

Zahvaljujemo dragom Bogu i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način pridonijeli radu HKZ Troplet u proteklih deset godina te ih pozivamo da nas i dalje prate i pomažu.

UO HKZ Troplet