BEST Mostar obilježio osmu godinu postojanja

Mostar, mostarski studenti, BEST Mostar , obljetnica

Već osam godina mostarski studenti kroz prijateljstvo, zabavu, fleksibilnost, učenje i napredak nižu uspjehe i razvijaju svoje profesionalne vještine. Za 2020. godinu planirana  su tri događaja: inženjersko natjecanje – EBEC, akademski seminar ‘’Microservices? Let’s talk about it.’’ i Regionalni sastanak.

Mjesec prosinac vrijednim studentima iz Mostara će ostati upamćen zbog obilježavanja osam godina postojanja studentske organizacije BEST Mostar.

Smatraju kako je najbolji način proslave godišnjice unaprijeđivanje znanja i sposobnosti te su tim povodom uz certificirane trenere unaprijedili svoje znanje i sposobnosti na Vikend seminaru.

Imali su priliku slušati treninge među kojima su ‘’feedback’’, ‘’effective meetings’’, ‘’interaction design’’ i ‘’knowledge transfer’’. S obzirom da su organizacija koja nastoji proširiti svoje vidike i steći nova poznanstva na  Vikend seminaru sudjelovali su i članovi iste organizacije iz susjednih zemalja.

Ovo je samo jedan od  uspješno organizovanih događaja koje je BEST Mostar realizirao u 2019. godini. Osim Vikend seminara, BEST je organizovao i inžinjersko natjecanje - EBEC, akademski seminar Web Dev Redemption i informativnu brošuru „Brucoški vodič.“

Kroz svoje osmogodišnje postojanje, BEST Mostar je okupio više od 250 lokalnih studenata, a važno je istaknuti da su neki od njih osnivači ili uposlenici vodećih tvrtki u BiH. Uspješno je organizovano niz događaja među kojima su Dani inženjera - EBEC, Kongres mladih lidera, radionice pisanja motivacionih pisama, te  akademske seminare iz oblasti informacionih tehnologija.

Nemoguće je zaustaviti entuzijazam ovih studenata koji uvijek žele više od svog obrazovanja i shodno tome poručuju da će naredna godina biti uspješnija od prethodnih te se nadaju većem odazivu studenata i saradnika. 

Trenutno su  u fazi priprema tri događaja planirana za 2020. godinu, a to su inženjersko takmičenje EBEC, akademski seminar ‘’Microservices? Let’s talk about it.’’ i Regionalni sastanak.

Naime, BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike i tehnologije – BEST (Board of European Students of Technology). Ova organizacija je odličan pokazatelj šta studenti mogu da urade, pokažu svoju inicijativu i budu ustrajni u svojim ciljevima, a njeni članovi su studenti koji izvan formalnog obrazovanja nastoje uraditi nešto više za svoje kolege, Univerzitet i Mostar.

Misija BEST-a je pomaganje studentima da se prihvati međunarodni način razmišljanja i postigne bolje razumijevanje različitih kultura, te razvijanje sposobnosti za rad i mogućnosti za osobni razvoj studenata.  

Ukoliko ste zainteresovani za učlanjenje kontaktirajte nas putem maila [email protected] ili društvenih mreža.