FOTO/VIDEO  Ljubljana ne pamti zadnjih 250 godina ovakve poplave; evakuirano kazalište, pod vodom ceste i objekti

Ljubljana, Slovenija, poplave

Dio Ljubljane je pod vodom. Snažno nevrijeme zahvatilo je sinoć glavni grad Slovenije. Poplavljene su ceste, garaže i ostali stambeni objekti, a nadležne službe imale su gotovo 3000 poziva građana.

Vatrogasci iz Gerlinaca gasili su požar koji je uzrokovala munja udarivši u stablo.

Snažno nevrijeme zahvatilo je sinoć i Ljubljanu. Poplavljene su ceste, garaže i ostali stambeni objekti. Od 20 sati do ponoći službe su primile 2700 poziva građana, javlja 24ur. 

Ljudi su zaglavili u automobilima u jako visokoj vodi, a N1 Slovenija javlja kako su zbog snažnih oborina evakuirani posjetitelji Slovenskog narodnog kazališta. Naime, tijekom predstave voda je padala po posjetiteljima, pa su gledatelji evakuirani oko 22 sata. 

Jernej Pristov, glasnogovornik kazališta, rekao je da je za vrijeme predstave voda počela padati s krova. "Krov je dotrajao, voda je padala na pozornicu i iza pozornice u potocima", kazao je. "Publika je evakuirana, struja isključena, za štetu još ne znamo. Nešto ovako se nikad nije dogodilo u povijesti kazališta", kazao je.

Poplavljeni su uglavnom suterenski stanovi, škole, vrtići, industrijska postrojenja, skladišta. Podzemne garaže također su pod vodom. 

Srušena su brojna drveća jer je uz snažnu kišu puhao iznimno jak vjetar. Prema trenutnim podacima, nema ozlijeđenih.

U Ljubljani je palo 88 litara po četvornom metru, a 24ur. javlja kako se takva količina oborine događa jedanput u 250 godina.