Letovi iz Italije za Mostar prebačeni na Sarajevo iz nepoznatog razloga

zračna luka mostar
No, unatoč tome što Zračna luka Mostar iz godine u godinu obara rekorde po broju putnika, ove godine bi broj turista mogao biti manji. Riječ je o turistima s područja talijanskih regija Puglia i Abruzzo, koji će od sada biti dočekani u Sarajevu, a ne u Mostaru. U Zračnoj luci Mostar ističu kako neće puno izgubiti na tim turistima iako su redovite linije prebačene na Sarajevo.

Prebačaj letova

Naime, aviokompanija BH Airlines imala je zahtjeve za letove u Mostar iz Italije, upravo iz ovih regija, no letovi su sada prebačeni za Sarajevo.

"Zanimljivo je i to da smo unatoč većini zahtjeva za letove prema Mostaru, ove godine uspjeli neke letove iz Italije prebaciti na sarajevsku zračnu luku, tako da će programi za Međugorje biti vođeni iz Sarajeva", rekao je vođa komercijalnih i čarter operacija u BH Airlinesu Emir Dervišević za Agencije.

Iz Zračne luke Mostar tvrde kako su iznijeli ideje i prijedloge aviokompaniji BH Airlines, no da su oni bez ikakvih odgovora svoje letove prebacili na Sarajevo, bez ikakvog objašnjena zbog čega su letovi prebačeni za Sarajevo, iako je Mostar logičan i bliži izbor jer se radi o turistima koji putuju u Međugorje.

"Nikakvo objašnjenje nam nije dano. Skeptični smo oko toga jer je kapacitet letova malen, a najavi se uistinu puno čarter letova. Ta situacija zasigurno neće utjecati na Zračnu luku Mostar, jer se ne radi o velikom broju putnika, te mi iskreno ne znamo zbog čega je došlo do ovakve situacije", kazali su iz Zračne luke Mostar, navodeći kako ovo za njih neće biti veliki gubitak.

Stanje u zračnoj luci

Hoće li ipak biti gubitka ostaje vidjeti, no Zračna luka Mostar iz godine u godinu dobro posluje. Također se od četvrtka uvodi redovna linija Mostar - Rim što će značajno doprinijeti većem broju putnika.

"Stanje u Zračnoj luci Mostar je dobro i imamo redovite čarter linije iz Napulja i Barija. Već je najavljeno 5 letova, te očekujemo dobru sezonu", kazali su za kraj.

Dnevni list