FOTO  'Kućni broj 55' otvara osmo izdanje Dana filma Mostar

Dani filma Mostar, Slaven Knezović, maja lasić, Dani filma Mostar, Mostar, Slaven Knezović

Kako je na konferenciji za novinare kazala izvršna direktorica Dana filma Mostar Maja Lasić, svečanost otvaranja, kao i projekcija filma "Kućni broj 55", održat će se u velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, dok će ostalih osam filmova biti prikazano u Cinestaru Mostar, u terminima od 20 i 22 sata.

Tako će u subotu, 11. listopada, u 20 sati biti prikazan "Most na kraju svijeta", Branka Ištvančića, i "Mamula", Milana Todorovića, u 22 sata.

U nedjelju, 12. listopada, na programu su "Kosac", redatelja Zvonimira Jurića, u 20 sati, te "Visoka modna napetost", Filipa Šovagovića, u 22 sata.

"Top je bio vreo", Slobodana Skerlića, bit će prikazan 13. listopada u 20 sati, a u terminu od 22 sata "Happy Endings", Darke Šuvaka.

Posljednjeg dana festivala u 20 sati na programu je film "Reket", Admira Buljugića , a u 22 sata festival će zatvoriti slovenski film "Čefuri raus", redatelja Gorana Vojnovića.

 

Dani filma Mostar,Slaven Knezović,maja lasić

Direktor Dana filma Mostar Slaven Knezović najavio je kako će na otvaranju festivala gostovati redatelj Kristijan Milić i dio glumačke ekipe filma "Kućni broj 55", ratnog spektakla koji je na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu dobio osam zlatnih arena, među kojima i Veliku zlatnu arenu za najbolji film.

 

U sklopu Dana filma bit će održana i audicija za novi film Kristijana Milića "Mrtve ribe plivaju na leđima", po scenariju bh. književnika Josipa Mlakića, čiji će se jedan dio snimati u Mostaru početkom 2015. godine.

- Nadam se da će Kristijan Milić svjetsku slavu postići ovim filmom pa ćemo naš grad moći predstaviti na drugim festivalima širom svijeta - kazao je Knezović.

 

 

I ove godine bit će dodijeljena dva glumačka priznanja "Stablo ljubavi", a tko su dobitnici ostat će skriveno do svečanosti otvorenja Dana filma Mostar.

Organizatori Dana filma Mostar ove godine traže i volontere koji će pomoći oko organizacije festivala.

 

 

"Želimo omogućiti svim zaljubljenicima u filmsku umjetnost da sudjeluju u organizaciji, da imaju priliku upoznati sve naše goste, glumce i redatelje, i da mogu prisustvovati svim partijima i projekcijama", kazao je Knezović.

HERCEGOVINA.info