NASELJE NA NOGAMA Stanari čak 50 stanova i kuća protiv gigantskih zgrada u susjedstvu

Peticija stanara naselja Bijeli brijeg
Hercegovina.info

Stanari čak 50 stanova i kuća na Bijelom brijegu ovih dana potpisali su peticiju protiv izgradnje gigantskih stambenih objekata u naselju koje je ionako skučeno, a narednih dana potpisa bi moglo biti još i više, saznaje hercegovina.info od pokretača iste.

Obustavljeni radovi

Potpisnici peticije isključivo odgovornim smatraju Odjel za urbanizam i građenje, odnosno Službu za građevinske propise, koja pod opisom „intervencija, rekonstrukcija, dogradnja i nadziđivanje“ izdala dozvolu za najveću zgradu na Bijelom brijegu, na mjestu prizemnice.

Potpisnici peticije smatraju da je njihovo naselje ionako prenapučeno, da su im ugrožena temeljna ljudska prava i privatnost. Peticija pokriva i zgradu koja je tek u planu izgradnje, budući da su navedene čestice zgrade koja je izgrađena, ali i one koja čeka dozvolu.

U međuvremenu, nakon pisanja našeg portala, investitor Joks je obustavio izgradnju šestog kata, trenutačno najviše zgrade na Bijelom brijegu. Djeluje da pomalo i sklanjaju šalunge iznad prozora i vrata. To se počelo događati nakon što smo objavili da je na panou projekta zgrade 5, a u stvarnosti 6 katova.

Peticija stanara naselja Bijeli brijeg

Voditelj Službe za inspekcijske poslove Hilmo Đidelija na teren je poslao inspektore. Postupajući inspektor Nebojša Šarić u izjavi za hercegovina.info potvrdio je da investitor Joks nema dozvolu za šesti kat, te da su radovi tamo obustavljeni. Investitor ima rok od 60 dana da se prilagodi odobrenom projektu ili izvrši njegove izmjene i dobije dozvolu za već izgrađeno. Upitan je li bilo drugih nepravilnosti, Šarić kaže da nije.

Još jedan objekt

Podsjetimo, od početka 2019. godine na adresi Zrinski Frankopana na Bijelom Brijegu gradi se najviša zgrada u tom naselju. Ista ima 6 katova, a u neposrednoj blizini u planu je gradnja još jednog takvog objekta, koji čeka dozvolu za gradnju, a kako smo iz dopisa Službe za građevinske propise razumjeli već ima urbanističku suglasnost. 

Pokretači peticije najavljuju da će nakon završetka prikupljanja potpisa istu adresirati na nadležne adrese, te da neće stati samo na ovome. Ponavljaju da ne krive Joks, koji se o ovome nikada nije oglasio, nego osobu koja je potpisala dozvole za „rekonstrukciju“ trošne prizemnice u zgradu šesterokatnicu.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.