IPAK SU ODRŽAVALI AUTO Zbog napada na suce kod Jablanice priveden 21-godišnjak iz Domanovića

Požar u tunelu Jablanica
Screenshot

Nakon što su domaći navijači prekinuli derbi kola između Veleža i Borca u Mostaru ulijetanjem u teren, glavni sudac Topalović prekinuo je susret pri vodstvu gostiju 0:2 i on se nije nastavio, no ružnija strana derbija dogodila se nakon same utakmice na području općine Jablanica.

Zbog stravičnih scena nedavno u tunelu Lendava kod Jablanice, kad je 5 muških osoba napalo metalnim šipkama suce i kontrolore, a potom i bakljom zapalilo njihov auto marke Mercedes, MUP HNŽ priveo je jednu osobu koja se sumnjiči za taj napad.

"29.9.2021. godine, u 07,15 sati, djelatnici MUP-a HNŽ lišili su slobode F.L. (2000) iz Domanovića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilničko ponašanje“ na prostoru PU Konjic. F.L. je zadržan u prostorijama za zadržavanje PU Čapljina, a u 11,00 sati predat je policijskim službenicima PU Konjic na daljnje postupanje", naveli su iz MUP-a HNŽ.

U napadu na suca Topalovića, pomoćnika Šehovića i kontrolora suđenja Alispahića sudjelovalo je pet muških osoba s metalnim šipkama, a u napadu je najgore prošao kontrolor Alispahić koji je zadržan na pretragama i liječenju u Zenici.

Epilog događanja je taj da je predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić dobio zabranu obavljanja funkcija u nogometu na dvije godine, a riječ je o maksimalnoj suspenziji koju Nogometni savez BiH može donijeti prema Disciplinskom pravilniku, dok je FK Velež kažnjen s 10.000 maraka.