Igor Bišćan novi izbornik Hrvatske U-21 reprezentacije

HNS

Tijekom dana bivši trener Olimpije, Rudeša i Rijeke obavio je sastanak s Marijanom Kustićem, izvršnim direktorom HNS-a, na kojem su dogovorili suradnju.

Bišćan će na klupi naslijediti Nenada Gračana koji je otišao nakon lošeg rezultata na Europskom prvenstvu te lošeg starta u kvalifikacijama. - Zadovoljni smo ovakvim raspletom jer je iza Igora velika igračka karijera te će svoja iskustva moći prenijeti na naše najveće talente, a kao trener je već ostvario zavidne uspjehe gdje god je radio.

Zato smo sigurni da se radi o odličnom rješenju te mu želimo puno uspjeha u radu s mladom reprezentacijom. HNS će mu osigurati maksimalne uvjete kako bi ostvario ciljeve, a to je prvenstveno razvoj igrača za A reprezentaciju - izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić za službene stranice HNS-a, a Bišćan se zahvalio na pruženoj prilici, prenosi Večernji.

- Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a na povjerenju i želji koju su pokazali da preuzmem ovu dužnost. Hrvatska je nepresušni izvor velikih talenata i zato se radujem ovom izazovu. Imamo jako dobru generaciju koja može izboriti plasman na Euro, a u njoj sigurno ima igrača za A reprezentaciju.

Zajedno sa svojim stožerom, uložit ću maksimum truda da ostvarimo visoke ciljeve - izjavio je novi izbornik mlade reprezentacije. Debi na klupi U-21 reprezentacije Bišćan će imati 11. listopada u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, nakon čega ga čeka kvalifikacijski ogled u San Marinu.

Podsjetimo, Bišćan je napustio klupu Rijeke nakon utakmice u Puli protiv Istre gdje je njegova momčad slavila s 3:0. Bišćan se na terenu pozdravio sa svim svojim igračima. Na presici je potvrdio svoju odluku.

- Stalno smo se vraćali na negativu, a u takvim je okolnostima nemoguće ispuniti ambicije. Vremena su se promijenila, prošla su ona kad je Rijeka mogla kupovati beka za jednu utakmicu.

Hvala svima koji su nam vjerovali, hvala na povjerenju predsjedniku kluba, i svakako najveća hvala mojim suradnicima i igračima, sad već bivšim. Želim svima u klubu sreću i želim Rijeci da pronađe trenera kojeg će se moći reći da mu je stalo do kluba kao što je meni.

Meni je bilo jako stalo do kluba - zaključio je tada Igor Bišćan.
Već nakon nekoliko sati krenulo se nagađati kako je njegov idući posao upravo vezan za HNS, odnosno da će doći na klupu mlade reprezentacije kao nasljednik Nenada Gračana što je sada i potvrđeno, prenosi Večernji.