Župnik Alojzije Asić dobio infarkt i završio u bolnici

Župnik Alojzije Asić

Podsjetimo, Asić je postao poznat široj javnosti zato što nije dopustio da 11-godišnji Adam Kadić, dječak s Downovim sindromom, na prvoj pričesti bude s ostalom djecom na oltaru. Svećenik je popustio tek nakon pritiska javnosti iz cijele Hrvatske. - Sretna sam jer je naš Adam ipak primio prvu pričest iako će nam taj gorak okus ostati zauvijek u sjećanju. Ne mogu vjerovati što nam se sve dogodilo i kroz što smo posljednjih tjedana prolazili kao obitelj. Sada nam je svima ipak lakše - rekla je tada dječakova majka Slavica Kadić za Večernji list.

Sam Asić unatoč kritikama poručio je da je čiste savjesti. U razgovoru za Večernji list Asić je rekao kako je isto radio i prijašnjih godina kada je na prvim pričestima imao bolesnu djecu.

- Na probama sam prvopričesnicima stavljao u usta neposvećene hostije kako se ne bi uplašili. Taj dječak nije htio primiti hostije. S njim je bio i njegov brat pa smo nekako zajedno uspjeli, ali ih je on ispljunuo. Stoga sam roditeljima rekao da s njim to vježbaju kod kuće. Rečeno mi je da su vježbali, ali to nije bilo tako - rekao je Asić.