ZIMA NE POPUŠTA: Snijeg će padati četiri dana bez prestanka, raste broj mrtvih od vala hladnoće u Europi

snjezna-mecava-sjeverno-od-mostara
snjezna-mecava-sjeverno-od-mostara
... u kontekstu vremenskih prilika u Hrvatskoj, sljedećeg tjedna čeka nas nekoliko uzastopnih snježnih dana, prenosi net.hr.

Val hladnoće odnosi žrtve u Europi

Još šest osoba umrlo je od hladnoće u ponedjeljak u Poljskoj gdje se temperature u nekim područjima još kreću oko 20 stupnjeva Celzijevih ispod ništice, objavio je u utorak vladin Centar za nacionalnu sigurnost.

Tako su u valu hladnoće koji vlada Europom od kraja prošlog tjedna u nekoliko dana umrle najmanje 54 osobe, većinom u Poljskoj.

"Još šest osoba umrlo je od hladnoće tijekom posljednja 24 sata", objavio je centar u kratkom priopćenju.

Hladnoća u BiH ubila pet ljudi

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Policijske postaje Drvar na dvije lokacije pronašli su dvije preminule osobe, piše vecernji.ba.

Prvu dojavu policija je zaprimila oko 9:50 sati. Izlaskom na intervenciju, u stanu u Ulici Ratka Sopića u Drvaru pronašli su beživotno tijelo 91-godišnjeg Đ. T. iz Drvara.

Na mjesto događaja izišli su djelatnici PU Drvar i dežurni liječnik Doma zdravlje Drvar, koji je izvršio vanjski pregled tijela i tom prilikom utvrdio da nema tragova nasilne smrti te da je Đ. T. preminuo prirodnom smrću.

Nakon završenog očevida tijelo preminulog predano je obitelji.

Istoga dana u 16 sati djelatnici Policijske postaje Drvar zaprimili su dojavu da se određeni vremenski period ne pojavljuje 78-godišnji R. Š. iz Drvara, nastanjen u Omladinskoj ulici u Drvaru. Policijski djelatnici u nezaključanom stanu pronašli su beživotno tijelo R. Š.

Dežurni liječnik utvrdio je kako na tijelu nema tragova nasilja i da je smrt nastupila prirodnim putem.

Podsjećamo, i u Banja Luci i Ribniku su uslijed smrzavanja stradala dvojica muškaraca.

Beživotno tijelo 65-godišnjeg S.P. prinađeno je 7. siječnja ispred kuće u banjalučkoj ulici Koste Vojinovića.

U Donjem Ratkovu, kod Ribnika, istog dana je ispred kuće pronađeno tijelo 71-godišnjeg starca inicijala D.S., potvrđeno je iz Centra javne sigurnosti Banja Luka.

Zbog velike hladnoće preminuo i V.Š. (88) iz Foče.