Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1

autocesta A1, Zbog olujnog vjetra, vrijeme
Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, a samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Sveta Marija Magdalena i riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica te autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika. Na Krčkom mostu zbog vjetra je promet zabranjen za I. i II. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Sutra poboljšanje vremena

Sutra će pak, DHMZ prognozira, u većini krajeva prevladavati djelomice ili pretežno sunčano. Uz više oblaka u gorskim područjima u prvom dijelu dana mjestimice može pasti malo kiše ili susnježice. Vjetar umjeren, na udare mjestimice i jak sjeveroistočni i sjeverni.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura. Prema večeri vjetar će postupno slabjeti. Najniža temperatura zraka od 0 do 5, a na Jadranu od 7 do 12 °C.

Najviša dnevna većinom od 11 do 16, a u gorju od 3 do 6 °C.