Zbog krivog parkiranja policajci ga premlatili pred očima supruge i sina od 4 godine

parking

... Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela'

Nepropisno parkiranje u Klani kod Rijeke jednog je 35-godišnjaka itekako stajalo zdravlja. Ondje su ga u subotu navečer, piše Novi list, pred suprugom i četverogodišnjim sinčićem pretukli policajci.

Muškarac je navodno s obitelji došao na koncert Crvene jabuke na lokalnoj fešti i parkirao se kod tamošnjeg Vatrogasnog doma što je iz nekog razloga smetalo policiji od koje je potom dobio batine.

"Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela", stoji u pismu koje je stiglo na adresu Novog lista koji navodi da se 35-godišnjak s teškim ozljedama i vrlo neizvjesnim budućim zdravstvenim stanjem nalazi se u riječkom Kliničkom bolničkom centru.

Unutranja kontrola MUP-a izašla na teren

Iz policije su potvrdili da su "upotrijebili sredstva prisile", jer je "narušavao javni red i mir i pružao aktivan fizički otpor". Također, iz Policijske uprave primorsko-goranske priopćili su da je u tijeku postupak ocjene opravdanosti uporabe sredstava prisile. Podatak koji se neslužbeno doznaje jest da je odmah po događaju na teren izašla i unutarnja kontrola MUP-a.

U KBC-u Rijeka doznaje se, pak, da je pacijent smješten na Odjelu neurokirurgije tijekom noći sa 18. na 19. kolovoza. "Detaljna obrada pacijenta još uvijek traje i zasad možemo reći da je riječ o težim tjelesnim ozljedama", kazali su u riječkom KBC-u.

Obitelj pretučenog 35-godišnjaka zasad ne želi izlaziti u javnost, no za slučaj su kontaktirali odvjetnika.