Zašto policija čuva četničke spomenike u Borovu selu i Vukovaru uoči Dana sjećanja?

Pero Ćorić
Pero Ćorić
Njihovu uznemirenost izazvali su neprovjerene informacije kako pripadnici hrvatske policije već danima čuvaju četničke spomenike u Borovu Selu i Vukovaru koji odaju počast i veličaju agresore na suverenost i samostalnost Hrvatske kao i na život i materijalni integritet nesrpskog stanovništva 1991. godine.

Neprovjerene informacije postale su činjenice jer sam se osobno uvjerio da deseci hrvatskih redarstvenika, što u civilu, a što u odorama već danima čuvaju „mauzolej" Vukašina Šoškočanina na pravoslavnom groblju u Borovu Selu. Treba podsjetiti da je to čovjek koji je zapovijedao i osobno u njemu sudjelovalo u zvjerskom masakru nad 12 hrvatskih redarstvenika 02.05.1991. godine. Novcem hrvatskih obveznika plaćeni su i danonoćni čuvari „groblja šajkača" na vukovarskom sajmištu. Vlada Andreja Plenkovića nije naučila ništa iz povijesti. Ne tako davne 2002. godine premijer lijeve Vlade Ivica Račan bez medijske pompe iste je uklonio. Šokantan je podatak da se čuva i spomenik borcima NOB-a u Trpinji koji je podignut 1993. godine tijekom okupacije Istočne Slavonije.

Fotografije onih koji moraju izvršavati zapovjedi nadređenih nećemo objaviti.

Na naš upit iz vrha MUP-a nam je potvrđeno da za ovakve aktivnosti postoji samo usmena zapovijed. Pozivamo premijera Andreja Plenkovića i ministra policije Davora Božinovića da se očituju o ovom slučaju te da se ispričaju svom hrvatskim braniteljima jer na ovaj način im šalju poruku da smatraju kako su svi oni koji će ovih dana pohoditi Grad Heroj te sudjelovati u Koloni sjećanja i obilježavanju tužnih obljetnica, divljaci s rušilačkim nagonom.


Bog i Hrvati!

Glavni tajnik HSP AS
Pero Ćorić