Zasjedanje biskupskih konferencija bih i hrvatske u Mostaru 24. i 25. svibnja

Susret će započeti 24. svibnja u 15 sati pod predsjedanjem Franje Komarice, biskupa banjolučkog i Marina Srakića, nadbiskupa đakovačko-osječkog.

Biskupi će sudjelovati na zajedničkom misnom slavlju u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve na njezin patron i obljetnicu u ponedjeljak, 24. svibnja u 18 sati.

Tom prigodom svečanu euharistiju predslavit će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputit će predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Srakić. Biskupima će se na misnom slavlju pridružiti i apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Alessandro D'Errico.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, razmatrati pitanja vezana uz hrvatsku inozemnu pastvu, Hrvatski papinski zavod sv. Jeronima u Rimu, suradnju Hrvatskog caritasa i Caritasa BK BiH, prikupljanje svjedočanstava o svećenicima i vjernicima koji su podnijeli mučeništvo, o misijskoj djelatnosti Crkve u Hrvata i uzajamnom radu te solidarnosti u pastoralu.

Snimatelji i fotografi moći će zabilježiti početak zasjedanja 24. svibnja u 15 sati u kući susreta "Emaus" u Bijelom Polju.

(Fena)