Zaručnica stradalog mladića rasplakala regiju: ‘Voljeli smo se najviše, baš kao da smo znali da nemamo puno vremena…’

pismo, zaručnica
...učer su se od njih posljednji put oprostili. Podsjetimo, mladići su poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći koji se dogodio u mjestu Zagore, nadomak raskrižja s trajektnim pristaništem za Brestovu, u subotu oko 19.35 sati.

Posljednji ispraćaj održan je na labinskom gradskom groblju. Zaručnica jednog od mladića, Adnanova djevojka Gloria Bučić, poželjela se od svojeg dečka oprostiti pismom.

‘Da vam sad počnem pričati o njemu ne bih stala do sutra... Nema dečka njegovih godina koji je toliko dobar, drag, pošten, iskren, hrabar, uvijek je nasmijavao svih oko sebe. Volio je biti aktivan, ne gubiti dane bezveze. Stalno mu se putovalo. Najviše voli Veneciju. Obožava našeg psa. Jedan dan da ga ne bi vidio i odmah mu taj dan nije bio dobar. Jako je bio povezan sa svojim bratom, kojeg je volio više od života. Pošto je mlađi od njega, uvijek je govorio da će od njega napraviti čovjeka. A što se tiče mene, ovo su mi bile najljepše godine života. Nitko se nikada nije ponašao prema meni kao što je on. Držao me kao kap vode na dlanu. Uvijek se brinuo za mene i stalno mi je, iz dana u dan, ponavljao kako me voli i kako će se uvijek truditi da budem sretna i voljena. I to i jesam, zbog njega.
Imali smo snove, planove za budućnost, trudili smo se. Voljeli smo se najviše, baš kao da smo znali da nemamo puno vremena... Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru. Bar ima prijatelja gore i nije sam.
Što se tiče Daria... Jedan jako dragi i kulturan dečko. Voljela sam ga kao brata. Svaki dan je bio kod nas. Kuhala sam mu, večerao je s nama barem dva puta tjedno. Znali su po cijeli dan sjediti vani na terasi i igrati karte. Uvijek sam ih zezala da su kao penzići. Čak su bili pecati ribe prije tjedan dana.
Volim ih oboje jako. Nadam se da će me paziti od gore. A moja ljubav prema Adnanu nikad neće nestati...', napisala je Gloria u pismu koje je poslala redakciji Glasa Istre.

Net.hr