Zapalite 22 svijeće za Josipa Jovića, prvu žrtvu hrvatskog Domovinskoga rata!

Josip Jović, Junak Domovinskoga rata, Krvavi Uskrs, akcija hrvatskih redarstvenika, Plitvice

...u znak sjećanja na Josipa Jovića, prvog poginulog hrvatskog branitelja, Junaka Domovinskoga rata, u hrvatskom oslobodilačkom ratu.

Naime, mladi Jović (Aržano kod Imotskog, 21.studenoga 1969.- Plitvice 31. ožujka 1991.), kao hrvatski redarstvenik, poginuo je od srpskog metka u Nacionalnom parku Plitvice na "Krvavi Uskrs". Ubili su ga - iz zasjede.

Bila je to akcija hrvatskih redarstvenika, specijalaca kad su tog 31. ožujka išli razbiti pobunjene srpske teroriste, koji su zauzeli Nacionalni park, istjerali domaće i strane turiste te ovaj dio Hrvatske željeli proglasiti "srpskom". Hrvatski specijalci su uspješno okončali ovu akciju u kojoj je uhićeno i devet srpskih terorista, među kojima je bio i ratni zločinac Goran Hadžić, koji je ubrzo nakon toga (kako i zašto?) pušten na slobodu te postao jedan od glavnih kolovođa srpske pobune u istočnom dijelu Hrvatske, koja je četiri godine pod nazivom "Krajina" bila pod četničkom okupacijom.

Mladi u školama na žalost veoma malo znaju o prvoj žrtvi Domovinskoga rata, pa je i naš prijedlog da u ponedjeljak, 31. ožujka, na da kad je poginuo Josip Jović barem dio jednog školskog sata posvete ovoj nevinoj hrvatskoj žrtvi, koja je dala život za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu - da se ne zaboravi.


hrsvijet.net