Za studente Hrvate izvan RH osigurano 500 stipendija, evo kako do njih

studenti, stipendija, stipendije, stipendiranje studenata , Trebinje, Natječaj, dodjela stanova, studenti
...a mjesečno iznose 700 kuna. Rok za prijave otvoren je do 29. siječnja 2018. godine.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti-pripadnici hrvatskog naroda izvan Hrvatske upisani u statusu redovnog studenta na javnim visokim učilištima u Hrvatskoj i BiH, konkretno Hrvati u BiH s prebivalištem u toj državi, pripadnici hrvatske manjine u Austriji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Italiji, Kosovu, Makedoniji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji, te pripadnici hrvatskog iseljeništva, rođeni i s prebivalištem u inozemstvu.

Stipendije se dodjeljuju temeljem bodovanja općeg uspjeha studenta za školovanja, odnosno studiranja te njegovog socijalno-materijalnog statusa.

Ove godine je po prvi put uvedena i prijava na natječaj elektroničkim putem. Prijava za stipendiju obavezno se podnosi u elektroničkom i papirnatom obliku, prenosi Dnevnik.ba.

Nakon što se e-prijavni obrazac konačno preda i spremi putem računalnog sustava, dostupnog putem poveznice: VIDEO potrebno ga je ispisati i vlastoručno potpisati te zajedno s ostalom traženom dokumentacijom u papirnatom obliku, dostaviti preporučeno poštom na adresu: Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Trg hrvatskih velikana 6, 10000 Zagreb., napominje Ured.

Dodatne informacije vezane uz podnošenje prijave mogu se dobiti radnim danom u vremenu od 10 do 15 sati na brojeve telefona: +3851/6444-657, +3851/6444-692 ili putem elektroničke poruke na adresi: [email protected].