FOTO  Za rad od 4-5 mjeseci u Dubrovniku dovoljno za život van sezone u Mostaru

... dubrovački ugostitelji su se dosta dobro pripremili za sezonu. U Dubrovniku koliko smo mogli primijetiti u tijeku sezone radi i veliki broj ljudi iz Hercegovine. Najbrojniji su Mostarci, ali nađe se i dosta Čapljinaca. Većinom Hercegovci i Hercegovke rade po restoranima i buticima u staroj gradskoj jezgri.

"Već treću godinu radim u restoranu u staroj gradskoj jezgri i više sam nego zadovoljan sa ovim poslom. Van sezone najčešće boravim u Mostaru, te ponekad "odradim" smjenu u kakvom mostarskom kafiću i to većinom vikendom. Ovdje u sezoni radim 4 do 5 mjeseci i više sam nego zadovoljan jer novac koji zaradim ovdje u tih par mjeseci mi je sasvim dovoljan za život u Mostaru van sezone", govori nam Mario koji je inače konobar u jednom od bolje posjećenih restorana u Dubrovniku te dodaje:

"Osim mene u nekoliko restorana koji se nalaze u blizini radi još nekoliko naših iz Mostara, a u blizini ima i suvenirnica u kojoj također radi jedna djevojka iz Mostara. Osim ljubaznosti moramo znati najmanje još Engleski jezik, a ako se zna još koji normalno da je to odlično. Vlasnici nas uredno prijavljuju kao sezonske radnike i sve je ok.", završava razgovor Mario.

Inače najviše gostiju Dubrovčani očekkuju između 15. srpnja i sve do kraja kolovoza. Danas smo u blizini primijetili dva kruzera koji su dovezli veći broj turista ali u kolovozu ovdje zna uploviti i više od 3-4 kruzera dnevno. Doduše gradska vlast ne dopušta uplovljavanje više od dva kruzera u isto vrijeme, ali gosti sa kruzera se zadržavaju po par sati i najčešće vrijeme provode u suvenirnicama ili na starim dubrovačkim zidinama.

Za kraj ovoga teksta donosimo vam i nekoliko fotografija dubrovačke večeri.

HERCEGOVINA.info